Разумков підписав законопроєкт про імпічмент президента
Категорія
Україна
Дата публікації

Разумков підписав законопроєкт про імпічмент президента

Разумков підписав законопроєкт про імпічмент президента
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков підписав законопроєкт про імпічмент президента. Зазначимо, що народні обранці підтримали законопроєкт №1012 в цілому 10 вересня, передає ONLINE.UA.

Далі законопроєкт має підписати глава держави Володимир Зеленський.

Варто нагадати, що законопроєкт 1012 про імпічмент авторства президента Володимира Зеленського підтримали 245 депутатів Верховної Ради: 244 – з "Слуги народу" та 1 – позафракційний. Не підтримали законопроєкт – 73, ще 55 – утримались.

Напередодні у першому читанні законопроєкт підтримали 337 народних обранців.

Як відомо, після голосування у першому читанні депутати Верховної Ради упродовж 2 тижнів могли подати поправки до законопроєкту. Але народні обранці проголосували за те, щоб одразу голосувати за законопроєкт про імпічмент в цілому і не чекати.

Окрім того, український парламент не підтримав постанову про скасування ухвали законопроєкту про імпічмент. Для ухвалення постанови українському парламенту забракло голосів – її підтримав лише 101 депутат.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент  Володимир Зеленський на тлі розпочатого в Раді кнопкодавства  запропонував карати порушників серйозними штрафами. Відповідний документ опубліковав заступник спікера РУслан Стефанчук. Законопроєкт говорить про санкції у розмірі від 51 до 85 тисяч гривень за неособисте голосування.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?