У Зеленського назвали остаточне покарання для кнопкодавів - законопроєкт
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського назвали остаточне покарання для кнопкодавів - законопроєкт

У Зеленського назвали остаточне покарання для кнопкодавів - законопроєкт
Джерело:  online.ua

Заступник спікера Верховної Ради Руслан Стефанчук оприлюднив законопроєкт про штрафи за кнопкодавство серед народних депутатів. ПРо це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку посадовця.

Законодавча ініціатива належить президенту Володимиру Зеленському. Вона передбачає "внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення особистого голосування народними депутатами".

Проєкт запроваджує систему штрафі для порушників. Вони сягатимуть від 3 до 5 тисяч неоподаткованих мінімумів громадян. Наразі ці суми становлять від 51 до 85 тисяч гривень.

Вести спостереження за голосуванням задля виявлення кнопкодавів необхідно буде апарату Ради.

Нагадаємо, команда Зеленського обіцяла ввести суворі покарання за кнопкодавство. Зокрема, пропонувалося позбавляти мандату за подібні випадки.

Як повідомляв ONLINE.UA, у парламенті сталися перші скандали, пов'язані з цією вадою нардепів, що стала невіддільною часткою від їхнього іміджу. "Слуга народу"Сергій Литвиненко дозволив собі проголосувати за колегу Олександра Скічка, через що був посварений іншими депутатами та журналістами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?