Разумков прокоментував своє відсторонення з посади спікера
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков прокоментував своє відсторонення з посади спікера

Разумков прокоментував своє відсторонення з посади спікера
Джерело:  online.ua

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков назвав прийняту парламентом процедуру свого відкликання такою, що перебуває за межами закону. Та, не зважаючи на це, він не має наміру заважати і триматися за посаду.

Джерело: Брифінг Дмитра Разумкова

«Якщо я зараз почну розповідати про законний регламент, люди подумають, що я тримаюсь за посаду. Ні, це було незаконно (його відсторонення — ред), але доводити, що це незаконно, коли люди знають, що це незаконно — це боротися з вітряними млинами», — сказав він.

За словами Разумкова, він не хоче перетворювати політичні чвари в багнюку, якої забризкає парламент. Хочуть йти поза законом – нехай йдуть", – додав спікер.

«Я дуже не хочу і хочу, щоб це всі почули: питання не в посаді, питання не в Разумкові, питання в тому, що парламент повинен бути парламентом в парламентсько-президентській республіці», — сказав він.

Разумков також прокоментував можливість звернення в суд з приводу свого відсторонення. Він стверджує, що якби хотів втриматися на посаді спікера, то знає, як це зробити. "Але посада нічого не варта, якщо ти не розумієш, навіщо вона тобі потрібна", – підкреслив він і запевнив, що в суд звертатися не збирається.

"Якщо хтось хоче продемонструвати, що я тримаюся за посаду – ні. Я навіть не буду заважати. Або ти йдеш по закону, або ти йдеш, як би так м'якше сказати, як тобі подобається", – заявив Разумков.

Зазначимо, наразі голову парламенту сьогодні відсторонили від ведення пленарних засідань терміном на два дні. Як розвиватимуться події далі поки що незрозуміло, але очільник партії “Слуга народу» Олександр Корнієнко зробив заяву, що вже під час останнього засідання погоджувальної ради Разумков не дотримався регламенту. Зокрема, відмовився ставити на голосування пропозиції Слуги народу про розклад пленарних засідань.

Хронологія останніх подій, пов’язаних з відставкою Разумкова

  • Депутати від «Слуги народу» під час виїзного засідання у Трускавці зібрали необхідні 150 підписів за відкликання спікера Ради Дмитра Разумкова.

  • В Офісі Президента минулого тижня заявили, що позиція Разумкова розходиться з позицією партії, і що він «гальмує ініціативи президента Зеленського»

  • Вчора парламент запустив процедуру відставки Разумкова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?