Разумков публічно висварив депутатів, які ігнорують його вимоги
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков публічно висварив депутатів, які ігнорують його вимоги

Разумков публічно висварив депутатів, які ігнорують його вимоги
Джерело:  online.ua

30 листопада очільник українського парламенту Дмитро Разумков публічно жорстко розкритикував народних обранців, а також закликав апарат Верховної Ради негайно розібратись, чому депутати проігнорували його доручення. Глава ВРУ звернув увагу на те, що поки був на самоізоляції через коронавірус, двічі давав доручення комітету з питань правової політики провести засідання і надати письмові пропозиції робочій групі щодо виходу з конституційної кризи. Однак, як стверджує спікер Ради, на його вимоги просто начхали. Дмитро Разумков нагадав наредепам, що вони мають достатньо великі зарплати, щоб їм вистачало часу і хисту займатися своїми безпосередніми обов’язками. Про це політик заявив під час Погоджувальної Ради, яка відбулася 30 листопада, передає ONLINE.UA.

"Я розумію, що хтось хворіє, хтось не хворіє. Але якщо ми за 2 тижні не можемо провести засідання і можемо розглянути тільки 4 питання, виникає логічне запитання в мене: а що ми робимо? Сьогодні Верховна Рада повинна демонструвати свою ефективність. Я дуже сподіваюсь, що це просто якась безалаберність, а не некомпетентність, а тим більше – що це не пов’язано з гальмуванням процесу, бо на порядку денному стояли питання саме для допомоги робочій групі в майбутньому вийти з кризової ситуації, яку ми спостерігаємо після безпрецедентного рішення Конституційного суду", — підкреслив очільник Верховної Ради.

Варто нагадати, що нещодавно український лідер Володимир Зеленський зібрав Національну раду з питань антикорупційної політики й представив свій власний план щодо невідкладного вирішення однієї з найголовніших проблем офіційного Києва — конституційної кризи. Глава держави закликає, щоб народні обранці негайно підтримали його законопроєкт, який поверне сувору кримінальну відповідальність за подання недостовірних відомостей у деклараціях аж до позбавлення волі.

"Кримінальна відповідальність за ухилення від подання декларації та внесення до неї завідомо недостовірних відомостей має бути достатньо суворою і передбачати можливість призначення покарання у вигляді позбавлення волі. Корупціонери повинні понести відповідальність згідно із законом", — наголосив Володимир Зеленський.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, МВФ жорстко розкритикував українську владу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?