Разумков виступив із заявою про свою відставку
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков виступив із заявою про свою відставку

Разумков виступив із заявою про свою відставку
Джерело:  online.ua

Дмитро Разумков заявив, що процедура відкликання його з посади спікера відбудеться за регламентом, тому інформація про те, що вона відбудеться у вівторок-середу є передчасною. Таку заяву він зробив під час погоджувальної ради.

Джерело: Офіційний вебпортал парламенту 

"Я бачив в ЗМІ інформацію, що голосування за відкликання голови Верховної ради може відбутися у вівторок-середу. Процедура відбувається за регламентом. Інакшого не буде", - сказав він.
Спікер Разумков заявив, що голова Верховної ради може бути відкликаний лише згідно зі ст. 76 та 77 ЗУ (про регламент ВРУ).

Напередодні парламентська фракція “Слуга Народу” домовлялась почати процедуру відставки голови Верховної Ради з понеділка 4 жовтня, тобто відсьогодні. Інформацію про це надала речниця фракції Юлія Палійчук 2 жовтня під час перебування на виїзному засіданні у Трускавці.
“Шляхом голосування депутатами фракції прийнято рішення з понеділка розпочати процедуру відкликання голови Верховної Ради із займаної посади”, — написала Палійчук раніше в Telegram.

Разумков запрошував на зустріч нардепів із фракції

Відомо, що з приводу своїй відставки Разумков запрошував на зустріч нардепів із фракції. Про це стало відомо з повідомлення у Facebook прес-секретаря Разумкова Ольги Туній. Зустріч має відбутися о 18.00 у будівлі Ради.

"Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, як і обіцяв, офіційно запросив народних депутатів фракції “Слуга народу” на зустріч, щоб обговорити його “незадовільну” роботу за два роки на посаді Голови Парламенту", - написала Туній та додала копію офіційного документу.

Передісторія відставки Разумкова

Цього місяця в українському медіапросторі все активніше обговорювали можливу відставку очільника українського парламенту. На початковому етапі представники фракції "Слуга народу" називали це маніпуляцією.

Та згодом інформацію фактично підтвердив голова партії Олександр Корнієнко, анонсувавши що на збори парламентської фракції в Трускавці, що мають відбутися з 2 по 5 жовтня, запросять керівників Офісу генпрокурора і Служби безпеки України, а також представників Кабінету міністрів та Офісу президента. Голову Ради Разумкова партія на збори у Трускавець не запросила.

Законодавча процедура звільнення спікера зазвичай починається з заповнення підписних листів, за якими глава фракції Давид Арахамія звернувся до голови Ради в останній день вересня.

Арахамія заявляв, що Разумков був делегований на свою посаду фракцією “Слуга народу” та може бути замінений, якщо в нього не співпадають думки з монобільшістю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?