Разумков збирає глав фракцій Ради на екстрену нараду: вже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков збирає глав фракцій Ради на екстрену нараду: вже відома причина

Разумков збирає глав фракцій Ради на екстрену нараду: вже відома причина
Джерело:  online.ua

До кінця 2020 року залишилося трохи більше двох тижнів, а на порядку денному Верховної Ради залишаються найважливіші питання, які вимагають невідкладних рішень. Йдеться про бюджет на 2021 рік, який за законодавством депутати повинні були прийняти ще до 1 грудня, а також закон про особливий статус Донбасу, термін дії якого закінчується. У зв'язку з необхідністю в стислі терміни прийняти важливі для України закони, спікер Верховної Ради Дмитро Разумков на ранок 14 грудня збирає екстрену нараду з головами фракцій, щоб вже у вівторок, 15 грудня, на засіданні парламенту був шанс проголосувати за бюджет і закон по Донбасу. Що буде обговорювати з нардепами Разумков на терміновій нараді, повідомив в соцмережі заступник глави фракції "Голос" Ярослав Железняк, передає ONLINE.UA.

"Завтра на 10:00 глав фракцій знову збирає Спікер. Спасибі хоч не о 6:30, як він любить) Ймовірна повістка: готовність бюджету 2021, порядок розгляду закону про спецстатус Донбасу, кадрові призначення та графік роботи Ради під час січневого локдауна", - йдеться в повідомленні нардепа.

Железняк пояснив, що голосування по бюджету на 2021 рік заплановано на 15 грудня. Тоді ж спікер Ради розраховує продовжити і закон про особливий статус Донбасу, за який потрібно голосувати відразу і в цілому.

Нагадаємо, чинний закон про "особливий статус" Донбасу, зокрема, передбачає, що особливий порядок місцевого самоврядування реалізується виключно органами місцевого самоврядування, які будуть обрані на позачергових виборах. Але такий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу вступить в силу тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. У минулому році, на нормандському саміті в Парижі продовження дії цього закону було однією з домовленостей Володимира Зеленського, Ангели Меркель, Еммануеля Макрона і Володимира Путіна. Але в цьому році команда Путіна наполегливо наполягає на включенні особливого статусу Донбасу до Конституції України, в зв'язку з чим заблокувала нормандські переговори, на які розраховував офіційний Київ до кінця року.

Раніше спікер ВРУ Дмитро Разумков нагадував, що дія закону про особливий статус Донбасу закінчується, тому парламент продовжить його дію. Він зазначив, що швидше за все ніяких змін в закон вносити не будуть, так як ніяких пропозицій в рамках переговорів у ТКГ і нормандського форматі не подавалося.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава Ради Дмитро Разумков затвердив допомогу українцям на період карантину в січні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?