Разумков зробив важливу заяву про новий закон по Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков зробив важливу заяву про новий закон по Донбасу

Разумков зробив важливу заяву про новий закон по Донбасу
Джерело:  online.ua

В кінці 2019 роки закінчує свій термін закон про особливий статус Донбасу і парламенту доведеться приймати новий законопроєкт. Він ще знаходиться в стадії розробки і багато в чому буде залежати від підсумків переговорів в нормандському форматі на рівні лідерів України, Росії, Німеччини та Франції. Про це повідомив глава ВРУ Дмитро Разумков в інтерв'ю телеканалу ICTV, передає ONLINE.UA.

"Він (закон про особливий статус Донбасу - ред.) закінчує свій термін в кінці цього року. Нам необхідно буде вносити і після цього приймати новий законопроєкт. Червона лінія для будь-якої держави - це територіальна цілісність і захист прав громадян. Я думаю, що дуже багато буде залежати від нормандських переговорів, і від цього будемо рухатися ", - пояснив Разумков.

Нагадаємо, чинний закон про тимчасовий особливий статус Донбасу був введений в дію ще в 2014 році і продовжений до 31 грудня 2019 року. Він передбачає введення особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО, яке повинно було вступити в силу тільки після виведення всіх незаконних збройних формувань, їх військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України. Раніше президент України Володимир Зеленський анонсував прийняття нового закону по Донбасу після нормандського саміту, який має відбутися в листопаді 2019 року, але який всіма способами намагається відстрочити Москва.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, в Москві відреагували на скандальну ситуацію, яка виникла між президентом України Володимиром Зеленським та групою озброєних людей в Золотому під час поїздки українського лідера на Донбас. Голова комісії російської Ради Федерації з інформаційної політики Олексій Пушков заявив, що Київ не готовий до розведення військ, а значить, нормандський саміт "зсувається в туманне майбутнє".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?