Реагуватиме ще агресивніше — Меркель виступила з екстреним попередженням
Категорія
Світ
Дата публікації

Реагуватиме ще агресивніше — Меркель виступила з екстреним попередженням

Реагуватиме ще агресивніше — Меркель виступила з екстреним попередженням
Джерело:  online.ua

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель екстрено звернулася до німців, а також всього міжнародного співтовариства з терміновим попередженням - вона переконана, що ситуація з пандемією взимку буде більш серйозною і небезпечнішою, ніж навесні, так як на холод вірус буде реагувати ще агресивніше. У день, коли в Німеччині знову посилили карантин, Меркель нагадала, що щодня кількість хворих коронавірусом в Німеччині і в усьому світі стрімко зростає, а це може призвести до драматичних наслідків. Лідерка ФРН вважає, що листопад стане поворотним місяцем в пандемії для всіх, тому закликає стримати поширення вірусу, щоб новорічні свята і Різдво пройшли нормально. З такою заявою вона виступила на пресконференції в Берліні, передає ONLINE.UA з посиланням на DW.

"На нас чекають важкі місяці, тому що при низьких температурах цей вірус буде реагувати ще агресивніше. Але якщо в листопаді ми всі будемо поводитися розумно, то до Різдва зможемо дозволити собі більше. Ми повинні скорочувати контакти всюди, де це тільки можливо. У нас немає іншого вибору, окрім як жити з цим вірусом. В руках кожного можливість зробити листопад поворотним місяцем. Якщо нам вдасться стримати поширення вірусу, то ми зможемо створити передумови до стерпного грудня", - заявила Меркель.

Важливо звернути увагу на те, що напередодні в Німеччині було підтверджено майже 12,5 тисяч нових заражень коронавірусом. Але в країні вже другий тиждень фіксують антирекорди по захворюваності, так як добовий приріст хворих в деякі дні перевищував 18 тисяч. Влада ФРН побоюється, що таке стрімке поширення захворювання може спровокувати колапс і крах служби охорони здоров'я країни. Тому вже з 2 листопада в Німеччині посилили карантин - закрили ресторани, бари і кафе, а також культурні та розважальні заклади. Церкви, школи і університети вирішено залишити відкритими, так як Конституція ФРН, за словами влади, не дозволяє закрити перші і продовжити при цьому роботу других. Обмеження поки ввели на місяць, але не виключено, що карантин доведеться продовжити.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що і у Франції сьогодні спостерігається різкий сплеск захворюваності коронавірусом, через який добові показники перевищують 50 тисяч. Там прогнозують, що ця друга хвиля буде тривати ще кілька місяців, як мінімум до кінця 2020 рік. При цьому вчені переконані, що друга хвиля пандемії - не остання, і вже навесні 2021 року розпочнеться третя. Шанси на реальне завершення пандемії, за прогнозами французьких вчених, з'явиться тільки в другому кварталі наступного року завдяки формуванню колективного імунітету і появи вакцини проти коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?