Реакція неадекватної людини - Лукашенку дорікнули за скандальні погрози
Категорія
Світ
Дата публікації

Реакція неадекватної людини - Лукашенку дорікнули за скандальні погрози

Реакція неадекватної людини - Лукашенку дорікнули за скандальні погрози
Джерело:  online.ua

Частково визнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко відзначився новими гучними погрозами — на цей раз про кордони з сусідніми країнами. Тим часом в уряді Литви назвали такі оголошення ознакою неадекватної людини. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Delfi.

За словами міністра закордонних справ Лінаса Лінкявічуса, неадекватним він вважає погрозу закрити кордони та зміцнити контроль на них.

"Такі заяви вже були до цього — про те, що тягачі будуть спрямовані в інші порти, потім послідувало уточнення, що це буде, якщо Росія запропонує такі ж умови й т.д. Я думаю, і зараз треба почекати, подивитися, що це значить — закриття кордонів для вантажів, людей або щось ще", - пояснив дипломат.

Лінкявічус додав, білоруська економіка наразі знаходиться "на межі банкрутства", тож кожен безвідповідальний крок може завдати надзвичайної шкоди всій республіці.

"Були заяви, що пів армії кинуто на охорону кордонів з Заходом, здається, що звідси хтось загрожує, хтось збирається нападати. Це реакція на ситуацію неадекватної людини", - підкреслив міністр.

Водночас Литовська служба державної охорони кордону констатувала, що станом на ранок п'ятниці, 18 вересня, рух через межу між країнами триває у звичному форматі — жодних змін чи обмежень не вводили.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Лукашенко оголосив, що закриває кордони з Литвою і Польщею та "посилює" з Україною. На шокуюче рішення він зважився після того, як декілька днів тому заявив, що саме США, Україна, Польща та Чехія намагалася втілити в життя план по "знищенню Білорусі". Політик переконує своїх громадян, що цей "план" готували аж 10 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?