Зупиніть їх - Лукашенко шокував світ новим рішенням щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зупиніть їх - Лукашенко шокував світ новим рішенням щодо України

Зупиніть їх - Лукашенко шокував світ новим рішенням щодо України
Джерело:  online.ua

Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко, якого не визнає легітимним міжнародна спільнота, виступив з новою неочікуваною заявою - в Мінську, під час провладного жіночого форому, він офіційно повідомив, що закриває кордони з Литвою і Польщею та "посилює" з Україною. Варто звернути увагу на те, що на це шокуюче рішення він зважився після того, як декілька днів тому заявив, що саме США, Україна, Польща та Чехія намагалася втілити в життя план по "знищенню Білорусі". Окрім того, скандальний політик намагався переконати своїх громадян, що цей "план" готували аж 10 років, інформує ONLINE.UA з посиланням на "Белта".

"Ми змушені відвести війська з вулиць і закрити кордон із Заходом - перш за все з Литвою і Польщею. Ми змушені посилити державний кордон з нашою братською Україною. Я змушений разом із президентом Росії відбудувати загальний захист Союзної держави... Я не хочу, щоб моя країна воювала. Тим більше я не хочу, щоб Білорусь і та ж Польща, Литва перетворилися в театр військових дій, де будуть вирішуватися не наші питання. Тому я сьогодні перед цією залою найкрасивіших, просунутих, патріотичних людей хочу звернутися до народів Литви, Польщі та України: зупиніть своїх божевільних політиків, не дайте розв'язатися війні!", - цинічно зазначив Олександр Лукашенко.

Після цього шокуючого випаду влада Литви наголосила, що заява білоруського диктатора про закриття кордону з Литвою і Польщею, а також про посилення кордону з Україною демонструє бажання покласти відповідальність за кризу в країні на зовнішні сили.

"Це пов'язано з прагненням будь-якою ціною продемонструвати наявність певної (зовнішньої) загрози... Якщо такої загрози немає, її потрібно знайти... Досі були такі заяви - про перенаправлення вантажів в інші порти, потім була поправка - якщо Росія запропонує такі ж умови тощо. Я думаю, що тепер ми повинні також подивитися, що це означає, чи означає це закриття кордонів для вантажів або людей або щось інше", - наголосив литовський глава МЗС Лінкявічюс.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Європарламент закликав знищити останній козир  Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?