Речниця Зеленського відмовилась давати свідчення в ГПУ, пояснивши причину
Категорія
Україна
Дата публікації

Речниця Зеленського відмовилась давати свідчення в ГПУ, пояснивши причину

Речниця Зеленського відмовилась давати свідчення в ГПУ, пояснивши причину
Джерело:  online.ua

Прес-секретарка президента Володимира Зеленського Юлія Мендель приходила на допит в Генеральну прокуратуру, але відмовилася свідчити. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Українські Новини».

За словами неназваного джерела у Генпрокуратурі, Мендель викликали на допит у зв’язку з її заявою про обстріл українськими військовими мирних жителів на Донбасі.

«Під час допиту Мендель відмовилася давати свідчення та вказати джерело оприлюднених неї даних, зазначивши, що сам допит є політизованим і може бути використаний проти неї, хоча поставлені запитання не торкалися її особистого життя», – розповіли в ГПУ.

Як відомо, кілька тижні тому в ефірі одного з телеканалів Юлія Мендель заявила, що трапляються випадки, коли українські військові, відповідаючи на провокації бойовиків на Донбасі, стріляють по цивільних об'єктах, внаслідок чого гинуть люди.

Вчора, 3 липня, Генеральна прокуратура направила в Офіс президента України запит щодо заяв речниці глави держави Юлії Мендель. У ньому ГПУ просить Офіс президента підтвердити або спростувати висловлювання прес-секретарки Володимира Зеленського про те, що українські військові, відповідаючи на провокації бойовиків, обстрілюють цивільні об'єкти, внаслідок чого гинуть мирні жителі Донбасу.

У той же час, у ГПУ уточнили, що кримінальні провадження за заявами прес-секретаря президента не відкривалися.

У Генпрокуратурі вважають, що слова Юлії Мендель, ймовірно, будуть використані російськими представниками в Офісі прокурора Міжнародного кримінального суду як доказ нібито порушення правил ведення війни Збройними силами України.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому у Тhe New York Times поскаржилися на речницю Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?