Рекордна ціна: в Україні різко подорожчав скраплений газ
Категорія
Україна
Дата публікації

Рекордна ціна: в Україні різко подорожчав скраплений газ

Рекордна ціна: в Україні різко подорожчав скраплений газ
Джерело:  online.ua

Лише за тиждень, у період із 22 по 29 травня, ціна на скраплений природний газ усіх українських виробників зросла на 30% (на 5,453 тисячі гривень) - до 24,421 тисячі гривень за тонну, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані "Української енергетичної біржі" (УЕБ).

Варто зазначити, що така ціна є рекордною за останні сім місяців - ціна на біржі 7 листопада 2018 року становила 23,493 тис. грн/т, кажуть в УЕБ.

Комерційний директор АТ "Укгразвидобування" Сергій Федоренко прокоментував різку зміну вартості. За його словами,причиною цього є набуття чинності з 1 червня введених Росією обмежень на поставку нафтопродуктів в Україну.

"Причиною стали очікування учасників ринку, щодо того, що терміни поставки імпортного ресурсу з РФ і Казахстану можуть бути зміщені через введення з 1 червня з боку Росії ліцензій на поставку нафтопродуктів і газу на територію України, вироблених російськими заводами або які проходять транзитом через її територію (що не було зрозуміло відразу і стало неприємним сюрпризом для постачальників казахського продукту) ", - написав він у Facebook.

Федоренко також наголосив, що найближчим часом також можливе зростання вартості скрапленого газу в роздробі.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві економічного розвитку дали прогноз щодо зміни тарифів на газ у 2020-21 роках. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?