Рекордне подорожчання кави у світі: стали відомі причини
Категорія
Світ
Дата публікації

Рекордне подорожчання кави у світі: стали відомі причини

Рекордне подорожчання кави у світі: стали відомі причини
Джерело:  online.ua

Ціни на каву по всьому світові підвищилися через інформацію про низький врожай у Гондурасі, який славетний своїм експортом арабіки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Forbes.

За відомостями аналітиків, подорожчання сягнуло понад 23%. Фунт кави у жовтні коштував 0,93 долара США. У листопаді рівень досяг вже 1,15 долара. Окрім того, зафіксовано скорочення запасів у світі, які відстежують представники товарних бірж.

Гондурас у сучасному світі - третій за значенням експортер кави у світі. Загалом країна відправляє за кордон до 10% планетарного обсягу.

Нещодавно гондураські виробники зареєстрували поганий врожай у порівнянні з колишніми показниками. Плантації зазнали посухи та епідемії різноманітних захворювань.

Відомості про стан кавових плантацій у Гондурасі потрапляють до систем моніторингу міжнародних бірж. Відзначається, що врожай саме у цій країні має більший вплив на ринкові дані. Ця інформація здебільшого спричинила подорожчання продукції у світі.

Як повідомляв ONLINE.UA, американські дослідники з'ясували, що людина здатна пити до 6 чашок кави щодня без шкоди здоров'ю. Для вивчення цього питання фахівці долучили близько 350 тисяч любителів напою. Люди, які вживали більшу кількість кави щодня, отримали підвищений ризик розвинення серцево-судинних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?