Рекордний забіг: вперше в історії людина пробігла марафон менш ніж за дві години
Категорія
Спорт
Дата публікації

Рекордний забіг: вперше в історії людина пробігла марафон менш ніж за дві години

Рекордний забіг: вперше в історії людина пробігла марафон менш ніж за дві години
Джерело:  online.ua

Кенійський спортсмен Еліуд Кіпчоґе став першою людиною в історії, якій вдалося пробігти марафонську дистанцію менш ніж за 2 години. Світовий рекорд був встановлений 12 жовтня в Відні. Видовищні фото і відео рекордного забігу Кіпчоґе опублікував в мережі, передає ONLINE.UA.

Відомо, що забіг, основна дистанція якого пролягала вздовж головної алеї парку Пратер в центральній частині австрійського міста Відень, був спеціально влаштований для встановлення рекорду - участь в ньому брав тільки 34-річний Кіпчоґе. Подолати дистанцію йому допомагали понад 40 кращих бігунів світу, які по черзі змінювали один одного під час забігу кенійця.

Встановлений світовий рекорд Еліуда Кіпчоґе не буде визнаний офіційним, так як він проходив не в умовах змагань Міжнародної федерації легкоатлетичних федерацій (IAAF) і без дотримання всіх вимог при офіційних змаганнях. Слід зазначити, що офіційний світовий рекорд, встановлений в 2018 на Берлінському марафоні - 2 години 01 хвилина 39 секунда, також належить Кіпчоґе.

Нагадаємо, Кіпчоґе не в перший раз намагався пробігти марафон менш ніж за дві години. Два роки тому в італійському Монці він вже долав таку ж дистанцію, але тоді йому не вистачило 25 секунд, щоб побити рекорд - в 2017 році кенієць пробіг марафонську дистанцію за 2 години 00 хвилин 25 секунд.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що провокаційна картина Бенксі "Мавпи в парламенті" пішла з молотка за рекордну суму - 12 мільйонів доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?