Республіканці у Палаті представників вимагають відмовити Україні у військові допомозі — CNN
Категорія
Політика
Дата публікації

Республіканці у Палаті представників вимагають відмовити Україні у військові допомозі — CNN

Республіканці у Палаті представників вимагають відмовити Україні у військові допомозі — CNN
Джерело:  online.ua

За словами спікера Палати представників США, республіканця Кевіна Маккарті, із законопроєкту про тимчасові витрати необхідно вилучити кошти, спрямовані на допомогу Україні, а інакше уникнути чергового шатдауну буде дуже важко. 

Джерело:  CNN

Республіканці погрожують шатдауном у разі схвалення проєкту допомоги Україні

Маккарті заявив, що якби законопроєкт не включав би в себе кошти на допомогу Україні, республіканці у Палаті представників, ймовірно, підтримали б його.

Я думаю, що якщо Сенат включить туди Україну і зосередиться на Україні, а не на Америці, я думаю, що це може викликати реальні проблеми, - зазначив спікер Палати представників.

Він наголосив, що якщо Сенат підготує законопроєкт у тому вигляді, в якому він є, це, швидше за все, призведе до шатдауну.

Я думаю, що ми могли б вирішити цю проблему, - підкреслив Маккарті і закликав конгресменів схвалити відокремлення від законопроєкту пункт про надання допомоги Україні.

Але, за його словами, якщо Сенат буде продовжувати розглядати питання України у своїй постійній резолюції, то це буде безрезультатним.

Що відомо про ризик шатдауну у США

За словами керівника Держдепа США Ентоні Блінкена, шатдаун може вплинути на нацбезпеку країни.

Держсекретар США розповів, що припинення роботи американського уряду явно ускладнить роботу Державного департаменту. Він зазначив, що відомство готується до ймовірного "шатдауну", але закликав Конгрес "не йти на цей крок".

Ми дуже зосереджені на тому, що щоб не трапилося, ми могли зосередити наші ресурси на просуванні та захисті національної безпеки. І, звичайно, на тому щоб ми могли виконувати функції, необхідні для захисту людського життя, власності та безпеки, - наголосив Блінкен.

В Палаті представників США, де республіканці мають незначну більшість досі не проголосували за бюджет. Праві представники республіканської партії, особливо ті, хто тісно пов'язаний з колишнім президентом Дональдом Трампом, критикують американське фінансування Києва. Якщо бюджет не приймуть, то США загрожує "шатдаун".

"Шатдаун" - це стан, коли частина американського уряду припиняє роботу через те, що у США не ухвалили новий бюджет. Співробітники великої частини державних структур у цей час працюють безкоштовно або йдуть у безстрокову відпустку.

29 вересня, Палата представників відхилила законопроект, який дозволив би уряду працювати протягом місяця при скороченому рівні витрат.

Представник Пентагону Кріс Шервуд заявляв, що "шатдаун" може вплинути на передачу Україні нової та раніше обіцяної зброї.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?