Рецепт соковитої курячої шаверми по-домашньому. Як її готують у Лівані
Категорія
Світ
Дата публікації

Рецепт соковитої курячої шаверми по-домашньому. Як її готують у Лівані

Рецепт соковитої курячої шаверми по-домашньому. Як її готують у Лівані
Джерело:  online.ua

Мільйони людей по всьому світу вже стали поціновувачами ліванської кухні. Популярність та вишуканість страв зумовлені особливим підходом у приготуванні їжі та використанням свіжих овочей.

Найсвіжіші інгредієнти для домашньої кухні Лівану — це головний елемент, який забезпечує корисність. Водночас із цим, ліванці максимально використовують особливості свого регіону: запашні спеції, страви з риби, бобових.

Серед страв, якими ліванці балують себе вдома — куряча шаверма. Головним її інгредієнтом є соковита підсмажена курка, яку доповнюють насичені середземноморські спеції. Саме такий рецепт ONLINE.UA дізнався у Мадам Дані, яка приготувала шаверму разом з донькою Карін.

Дізнайтеся про секрети приготування страв ліванської кухні у нашому спецпроєкті "Ліванська кухня: так, як готує мама".

Для приготування домашньої ліванської шаверми вам знадобиться:

  • 200 грамів курячого філе;

  • 2 столові ложки лимонного соку;

  • виноградний оцет;

  • яблучний оцет;

  • ½ чайної ложки солі;

  • базилік;

  • орегано;

  • чилі;

  • кмин;

  • кардамон;

  • лаврове листя;

  • чорний та солодкий перець;

  • свіжа м'ята;

  • подрібнена цибуля;

  • 1 столова ложка часникового соусу;

  • соняшникова олія;

  • оливкова олія.

Процес приготування шаверми не потребує особливої складності:

  • куряче філе необхідно нарізати тоненькими шматочками;

  • далі м'ясо змішують з маринадом (виноградний та яблучний оцет, лимонний сік, сіль, базилік, кмин, чилі, кардамон, лаврове листя, чорний та солодкий перець, свіжа м'ята, подрібнена цибуля, 1 столова ложка часникового соусу);

  • масу накривають харчовою плівкою та залишають у холодильнику на ніч;

  • перед подальшим приготуванням із суміші прибирають цибулю та м'яту;

  • замариноване філе потрібно смажити на пательні до золотистого кольору.

Дізнайтеся, як приготувати пікантний часниковий соус вдома.

Рецепт приготування пікантного часникового соусу ми вже згадували на ONLINE.UA, він простий у приготуванні, але смакує насправді вишукано. Цей часниковий соус можна використати по-різному — як додаток до закусок, основних страв чи заправку. Ідеальним стане поєднання його насиченого смаку з овочами й курячою шавермою.

Саме так виглядає домашня шаверма в Лівані — така, ніби приготувала мама власноруч.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?