Мільйони людей по всьому світу вже стали поціновувачами ліванської кухні. Популярність та вишуканість страв зумовлені особливим підходом у приготуванні їжі та використанням свіжих овочей.
Найсвіжіші інгредієнти для домашньої кухні Лівану — це головний елемент, який забезпечує корисність. Водночас із цим, ліванці максимально використовують особливості свого регіону: запашні спеції, страви з риби, бобових.
Серед страв, якими ліванці балують себе вдома — куряча шаверма. Головним її інгредієнтом є соковита підсмажена курка, яку доповнюють насичені середземноморські спеції. Саме такий рецепт ONLINE.UA дізнався у Мадам Дані, яка приготувала шаверму разом з донькою Карін.
Для приготування домашньої ліванської шаверми вам знадобиться:
200 грамів курячого філе;
2 столові ложки лимонного соку;
виноградний оцет;
яблучний оцет;
½ чайної ложки солі;
базилік;
орегано;
чилі;
кмин;
кардамон;
лаврове листя;
чорний та солодкий перець;
свіжа м'ята;
подрібнена цибуля;
1 столова ложка часникового соусу;
соняшникова олія;
оливкова олія.
Процес приготування шаверми не потребує особливої складності:
куряче філе необхідно нарізати тоненькими шматочками;
далі м'ясо змішують з маринадом (виноградний та яблучний оцет, лимонний сік, сіль, базилік, кмин, чилі, кардамон, лаврове листя, чорний та солодкий перець, свіжа м'ята, подрібнена цибуля, 1 столова ложка часникового соусу);
масу накривають харчовою плівкою та залишають у холодильнику на ніч;
перед подальшим приготуванням із суміші прибирають цибулю та м'яту;
замариноване філе потрібно смажити на пательні до золотистого кольору.
Дізнайтеся, як приготувати пікантний часниковий соус вдома.
Рецепт приготування пікантного часникового соусу ми вже згадували на ONLINE.UA, він простий у приготуванні, але смакує насправді вишукано. Цей часниковий соус можна використати по-різному — як додаток до закусок, основних страв чи заправку. Ідеальним стане поєднання його насиченого смаку з овочами й курячою шавермою.
Саме так виглядає домашня шаверма в Лівані — така, ніби приготувала мама власноруч.