Рецесія буде гірше: МВФ виступило з важливим попередженням
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рецесія буде гірше: МВФ виступило з важливим попередженням

Рецесія буде гірше: МВФ виступило з важливим попередженням
Джерело:  online.ua

Пандемія нового коронавірусу COVID-19 спровокує світову економічну кризу, яка перевищить за рівнем збитків події 2008-2009 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Agency France Press, яке цитує директорку-розпорядницю Міжнародного валютного фонду Кристаліну Георгієву.

На її думку, світова економіка потрапила під "серйозний удар". Ситуація вимагає невідкладної реакції на вищому рівні.

Георгієва звернулася до міністрів фінансів країн "Великої двадцятки". Вона закликала уряди підтримати інші держави, в яких менший дохід.

Своєю чергою, МВФ передуває у готовності для використання "всієї кредитної ємності у трильйон доларів". У керівництві фонду також додали, прогноз про економічне зростання протягом 2020 року — негативний.

"Рецесія буде такою ж, як під час світової фінансової кризи, або ще гіршою", - додала Георгієва.

Нагадаємо, станом на понеділок, 23 березня, Всесвітня організація охорони здоров'я зареєструвала майже 333 тисячі тисячі хворих на COVID-19. Понад 14,5 тисячі випадків — смертельні.

Як повідомляв ONLINE.UA, представники Організації економічного співробітництва та розвитку вважають, що пандемія COVID-19 уже завдала сильнішої шкоди людству аніж криза 2008 року. З такою думкою виступив генеральний секретар організації Хосе Анхель Гурріа. Він вважає, пандемія також перевищила збитки від трагедії 11 вересня 2001 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?