Шкода від COVID-19 уже сильніша за кризу 2008 року - ОЕСР
Категорія
Економіка
Дата публікації

Шкода від COVID-19 уже сильніша за кризу 2008 року - ОЕСР

Шкода від COVID-19 уже сильніша за кризу 2008 року - ОЕСР
Джерело:  online.ua

Представники Організації економічного співробітництва та розвитку вважають, що пандемія COVID-19 уже завдала сильнішої шкоди людству аніж криза 2008 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

З такою думкою виступив генеральний секретар організації Хосе Анхель Гурріа. Він вважає, пандемія також перевищила збитки від трагедії 11 вересня 2001 року.

"Навіть, якщо загальносвітової рецесії не буде, ми отримаємо або нульовий, або негативний ріст у багатьох країнах світу, включно з найбільшими. Через це загальносвітове зростання не тільки буде низьким в цьому році, але і буде довго відновлюватися", - пояснив Гурріа.

Генсек додав, наразі немає даних про обсяги коштів, які потребуються для боротьби проти безробіття — невідомо, скільки людей залишаться без роботи.

"І ми не знаємо, скільки буде потрібно для реанімації сотень тисяч середніх і дрібних підприємств, які вже постраждали", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, у світі станом на вечір 22 березня зареєстрували понад 294 тисячі випадків нового коронавірусу у людей. З них майже 13 тисяч померли.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я буде вимагати робити розтин тіл усіх померлих від пневмонії, щоб знати напевне, чи був у них коронавірус Sars CoV 2, що породжує хворобу COVID 19 і вражає легені. Для цього можуть створити додаткові мобільні групи із сімейними лікарями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?