Reuters дізналося про плани Путіна щодо пошкоджених Північних потоків
Категорія
Економіка
Дата публікації

Reuters дізналося про плани Путіна щодо пошкоджених Північних потоків

Reuters дізналося про плани Путіна щодо пошкоджених Північних потоків
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна вирішила закрити та законсервувати російські підводні газогони "Північний потік" 1 та 2, які були пошкоджені вибухами восени 2022 року. Згідно з даними журналістів, наразі Москва не планує їх ремонтувати та відновлювати.

Джерело:  Reuters  з посиланням на своїх інсайдерів

Що буде з пошкодженими російськими "Північними потоками"

Як вдалося дізнати ЗМІ, у газового монополіста "Газпрому" є технічна можливість відремонтувати розірвані газогони, однак наразі команда Володимира Путіна не вірить у покращення відносин із Заходом в найближчій перспективі настільки, щоб ці газогони стали потрібними.

Що важливо розуміти, протягом року російсько-української війни Європа різко скоротила імпорт енергоносіїв з країни-агресорки.

Окрім того, наголошується, що експорт скоротився майже вдвічі, досягнувши пострадянського мінімуму в 101 млрд кубометрів.

За словами одного з інсайдерів, Кремль вважає проєкт "похованим". Інші анонімні джерела заявляють: попри те, що ремонт розірваних трубопроводів не планується, вони принаймні будуть законсервовані для можливої реактивації в майбутньому.

Цілком можливо, у планах Москви є герметизація розірваних кінців і нанесення на труби покриття для запобігання подальшій корозії від морської води.

Що важливо знати про російські "Північні потоки"

Російська влада побудувала "Північний потік 1" і "Північний потік 2" з метою перекачування 110 мільярдів кубометрів природного газу на рік до Німеччини дном Балтійського моря.

У вересні 2022 року три труби були розірвані у результаті незрозумілих вибухів, однак одна з труб "Північного потоку-2" залишилася неушкодженою.

Проте різке погіршення відносин між Росією і Заходом на тлі війни в Україні вже стало причиною того, що "Північний потік-1" зупинився. Його двійника також не дозволили запустити.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?