Режим Лукашенка переводить у бойову готовність танкові підрозділи - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка переводить у бойову готовність танкові підрозділи - що відбувається

Режим Лукашенка переводить у бойову готовність танкові підрозділи - що відбувається
Джерело:  online.ua

У Білоруському військовому штабі ухвалили рішення щодо мобілізації військовослужбовців запасу до танкових підрозділів. Танковий батальйон 11-ї окремої механізованої бригади призведуть у повну бойову готовність. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Міністерство оборони республіки.

За офіційними даними, готується мобілізація щонайменше 140 осіб. Керівник генштабу Збройних сил Олександр Вольфович оголосив про перевірку бойової готовності.

"Склад залучених до неї військових частин буде нарощуватися. Військам належить вийти на полігони й відпрацьовувати навчально-бойові завдання. Ми бачимо, що відбувається в країні та навколо неї. У цій непростіх обставинах армія забезпечує і буде забезпечувати військову безпеку держави, суспільства й кожного окремого громадянина", - пояснив він.

Слід зауважити, упродовж останніх днів і тижнів режим президента Олександра Лукашенка регулярно підіймає тему нібито вторгнення в Білорусь з Заходу. Безпосередньо державний лідер стверджує, що в республіку готувалися вдертися особисто війська НАТО — блоку, який служить виключно для оборони країн-учасниць.

Згідно з поясненням Лукашенка, ціллю ворогів була анексія міста Гродно, але навіщо — він жодним чином не пояснив. Одіозний політик, який за останні тижні остаточно втратив легітимність в очах міжнародної спільноти, стверджує, що якби не персонально він, не було б вже Білорусі.

Тим часом у країні продовжуються протестні акції проти нечесних президентських виборів, за першими підсумками яких ЦВК республіки оголосив перемогу Лукашенка з 80% голосів.

Як повідомляв ONLINE.UA, білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська виступила з неочікуваною заявою — вона наголосила, що зараз у Білорусі відбувається мирна революція. Це політикиня повідомила депутатами у Європейському парламенті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?