Режим Лукашенка почав раптові військові навчання по всій Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка почав раптові військові навчання по всій Білорусі

Режим Лукашенка почав раптові військові навчання по всій Білорусі
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Білорусі оголосило про початок масштабних військових навчань по всій республіці. З ранку понеділка, 25 січня, підрозділи збройних сил країни приведені у бойову готовність у різних регіонах. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт відомства.

Зазначається, що мета перевірки — підвищення рівня бойової та мобілізаційної готовності та здібностей підрозділів у сучасних умовах.

“Деякі військові частини та підрозділи вже отримали завдання на приведення у вищі ступені бойової готовності. Так, зокрема, віддано відповідне розпорядження на доукомплектування та приведення в бойову готовність однієї з військових частин 120-ї гвардійської механізованої бригади”, - пояснили в Міноборони.

Командування зауважило, що дії військ сплановані фактично на всіх армійських полігонах.

“З огляду на специфіку виконуваних завдань, військам належить діяти в різних умовах — долати водні перешкоди, відпрацьовувати навчально-бойові завдання вдень і вночі, як в лісових масивах, так і в населених пунктах. Пильна увага буде приділена стану техніки та озброєння, а також роботі забезпечують систем”, - додали у пресслужбі.

Завершення перевірки передбачається проведення контрольних занять і тактичних навчань зі стрільбами.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Росії Володимир Путін і самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко домовилися провести масштабні стратегічні військові навчання"Захід-2021". Вони заплановані на 10 вересня і стануть нібито відповіддю на загрозу з боку західних країн та України. Лукашенко уточнив, що військові навчання будуть спрямовані на відпрацювання нових методів ведення війни

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?