Режим Лукашенка пригрозив ЄС санкціями у відповідь
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка пригрозив ЄС санкціями у відповідь

Режим Лукашенка пригрозив ЄС санкціями у відповідь
Джерело:  online.ua

Режим Олександра Лукашенка в Білорусі готує санкційний удар проти країн Євросоюзу. Нелегітимний уряд республіки вводитиме рестрикції у відповідь на ті, що ввів офіційний Брюссель. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву речника білоруського Міністерства закордонних справ Анатолія Очея.

За його словами, рішення ЄС Мінськ оцінив як "недалекоглядне та неповноцінне". Ба більше, таку політику білоруський режим вважає "спробою зовнішнього втручання у внутрішні справи".

Відомство не пояснило, як втручанням може бути фактично відмова від співпраці — недопуск окремих людей у ЄС та заморозка їхніх активів.

"Наші заходи у відповідь вже підготовлені. Деякі з них досить чутливі. Нехай окремі європейські опоненти потім не дивуються і не намагаються перекладати провину. Все гранично ясно", - пояснив Очей.

Слід нагадати, Що напередодні країни Євросоюзу узгодили новий пакет санкцій проти уряду Лукашенка, він став вже третім з листопада. Санкції Брюсселя виключно персональні, вони спрямовані проти посадовців, відповідальних за репресії проти білорусів та фальсифікації на президентських виборах.

Як повідомляє ONLINE.UA, Олександр Лукашенко не втомлюється нагадувати своєму народу та міжнародній спільноті, що не збирається припиняти боротьбу за крісло глави держави. Цього разу, виступаючи перед лікарями у Могильові, одіозний політик публічно пообіцяв, що битиметься за країну "до останнього омонівця та лікаря".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?