Режим Лукашенка заборонив білорусам виїжджати з країни через наземний кордон
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка заборонив білорусам виїжджати з країни через наземний кордон

Режим Лукашенка заборонив білорусам виїжджати з країни через наземний кордон
Джерело:  online.ua

Громадянам Білорусі заборонили виїжджати за кордон буцімто через поширення коронавірусу COVID-19. Режим Олександра Лукашенка заздалегідь ухвалив відповідне рішення, яке набуло чинності з опівночі понеділка, 21 грудня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державний прикордонний комітет республіки.

За оприлюдненими даними, йдеться про заборону виїзду через наземні пункти пропуску. Йдеться про заборону для білорусів та іноземців, які мають дозвіл на тимчасове чи постійне мешкання.

"Зміни набрали чинності з 00:00 годин 21 грудня і торкнулися перетину кордону іноземцями та білорусами в обох напрямках через функціонуючі наземні прикордонні переходи з Латвією, Литвою, Польщею та Україною, а також повітряні пункти пропуску", - говориться у заяві.

Відомство не згадує Росію, оскільки на кордоні з агресором Білорусь давно ввела систему безконтрольного перетину.

Відомо, що заборона не поширюється на посадовців, дипломатів, водіїв системи міжнародних перевезень. Для пересічних білорусів єдиними можливостями перетнути наземний кордон стали відомості про хворобу чи смерть близького родича, а також виїзд для лікування.

Громадяни республіки, які мають дозвіл на мешкання в іншій країні чи які отримують там освіту, зможуть виїхати не частіше одного разу на пів року.

Водночас авіасполучення для білорусів обмежене виключно 10-добовим періодом самоізоляції в разі необхідності.

"Для іноземних громадян виїзд не обмежений, але перетнути кордон можливо не раніше закінчення терміну 10-денної самоізоляції", - зауважила місцева влада.

Нагадаємо, навесні 2020 року, коли весь світ невідкладно ввів повний локдаун із зупинкою транспорту для приборкання пандемії, режим Лукашенка цілеспрямовано саботував боротьбу з вірусом. Особисто невизнаний президент стверджував, що глобальна епідемія — це психоз, а вводити жодні обмеження не можна.

Також не пояснюється, чому саме ввели обмеження цілеспрямовано на виїзд з Білорусі.

Як повідомляв ONLINE.UA, Олександр Лукашенко знайшов ще один спосіб заробити на білорусах. Він має намір ввести грошовий збір за виїзд з Білорусі, що Лукашенко запропонував зробити міністр фінансів Юрій Селіверстов. Йдеться про збір, який зможе вводити обласна влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?