Режим Лукашенка закликав силовиків до готовності стріляти по протестувальниках
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка закликав силовиків до готовності стріляти по протестувальниках

Режим Лукашенка закликав силовиків до готовності стріляти по протестувальниках
Джерело:  online.ua

Силовики режиму Олександра Лукашенка мають право використання вогнепальної зброї на масових протестах, стверджують у Міністерстві внутрішніх справ Білорусі. Міністр Юрій Караєв оголосив, умовами для цього стали спроби диверсії чи терористичного акту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю німецькому виданню World Economy.

За його словами, стрілянина повинна бути останнім заходом проти злочинців.

"Бойова зброя насамперед застосовується при припиненні дій злочинців, коли всі інші методи вже вичерпалися. Застосування зброї (можливо) тільки з точки зору законності та відновлення порядку. Ніхто не говорив, що воно буде застосовуватися без розбору по мирних протестувальниках... Людина робить диверсію або терористичний акт, нападає на співробітників міліції. Надає не просто опір, а застосовує насильство. Природно, він повинен бути зупинений усім наявним арсеналом співробітника міліції — від фізичної сили до бойової зброї", - пояснив Караєв.

Водночас міністр стверджує, що МВС працює над тим, щоб донести правоохоронцям важливість збереження їхнього життя у разі нападу.

"Я розумію, що поки наші міліціонери не були готові до того, щоб вбити свого земляка. 26 років ми розгойдуємося. Це зіграло злий жарт, коли ситуація в корені змінилася. Йде війна. І моя робота полягає перш за все в тому, щоб до кожного районного міліціонера донести, що його життя залежить від того, наскільки він швидко вихопить зброю і визначить, що його вже вбивають, а він все ще намагається їх умовити", - додав Караєв.

Кого саме з міліціонерів "вбивали" протестувальники, коли й де це сталося, він не пояснив. Така резонансна заява пролунала на тлі масових мітингів, учасників яких без розбору побивали й затримували.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідер невизнаного режиму Олександр Лукашенко фактично"благословив" масштабні репресії проти молоді та інших білорусів, які беруть участь у протестних акціях. Він підтримав жорсткі заходи проти студентів і робітників підприємств, які страйкують.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?