Режим Лукашенка заморозив ціни на найважливіші товари в Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Режим Лукашенка заморозив ціни на найважливіші товари в Білорусі

Режим Лукашенка заморозив ціни на найважливіші товари в Білорусі
Джерело:  online.ua

Суспільно-політична криза, яка розпочалася в Білорусі торік, відгукнулася режиму Олександра Лукашенка ще й геополітичними та економічними наслідками. Зокрема, протистояння з громадянами республіки та одночасно західними країнами, які ввели жорсткі санкції, коштувало диктатору економічній стабільності. Напередодні уряд країни заморозив ціни на низку товарів першої необхідності, обмежив таким чином їх зростання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TUT.by.

За оприлюдненими даними, рішення режиму торкається всіх юридичних осіб, які торгують соціально значущі товари. У лютому вони не можуть підвищувати ціни, а вже з 1 березня продавці не можуть змінювати ціну більш як на 0,2% у бік збільшення на місяць. Підґрунтям для формування “нової” ціни служать ціни на товар в останній день попереднього місяця.

Для підвищення ціни більше вказаної норми необхідна координація з комісією з питань державного регулювання ціноформування у Раді міністрів. Посадовці пояснили введення такого рішення спробою “стабілізації цінової ситуації на соціально значущі товари першої необхідності та насичення
ними споживчого ринку”.

В цілому у переліку харчові та нехарчові продукти 62 позицій. Зокрема, у списку рис, гречка, вівсянка, перловка, пшоно, хліб, макарони, яловичина, свина, деякі різновиди ковбас, жива риба, окремі молочні продукти, катопля, яйця, розчинна кава, чай, цукор, сіль тощо.

Також до переліку входить категорія медикаменти, що складається з 50 конкретних найменувань препаратів.

Нагадаємо, у серпні 2020 року Олександр Лукашенко “переміг” на чергових президентських виборах завдяки фальсифікаціям. Це спричинило масові заворушення, репресії проти протестувальників з боку влади та негативної реакції всього світу на це (окрім Росії). Євросоюз та США запровадили декілька пакетів санкцій проти режиму Лукашенка.

Як повідомляв ONLINE.UA, у білоруському Гомелі серед військових пройшла дивна церемонія передачі "енергії" від самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенко. Військовий комісар Гомельської області Андрій Крівоносов, якому на позаминулому тижні потиснув руку Лукашенко, вирішив передати "заряд" цього рукостискання своїм підлеглим і колегам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?