Режим Лукашенко звернувся з претензіями до України після "провокацій"
Категорія
Політика
Дата публікації

Режим Лукашенко звернувся з претензіями до України після "провокацій"

Режим Лукашенко звернувся з претензіями до України після "провокацій"
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ Білорусі викликали українського посла Ігоря Кизима, якому передали ноту протесту. Режим обурився акціями проти Олександра Лукашенка, що відбуваються подекуди в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву білоруського відомства.

Відзначається, що офіційний Мінськ виступив із "рішучим протестом" та вимагає від Києва забезпечити безпеку дипломатичної місії.

"Послу висловлена крайня стурбованість бездіяльністю компетентних органів України щодо припинення провокацій і відсутністю необхідних заходів реагування на відповідні офіційні запити білоруської сторони", - говориться у заяві.

Представники режиму Лукашенка назвали протестувальників "радикальним елементом", який буцімто створює загрозу для дипломатів та взагалі функціонування посольства.

Міністерство водночас вимагає від України покарати вандалів за витівки перед диппредставництвами у Києві та Львові.

Ймовірно, білоруський уряд вважає провокаціями усі протестні мітинги виключно за фактом їх проведення. Вони тривають у багатьох країнах, де мешкають громадяни республіки, зокрема в Україні. Іншими прикладами можуть стати Литва, Латвія, Польща, інші європейські країни та Сполучені Штати. Почалися акції після президентських виборів 9 серпня.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда українського лідера Володимира Зеленського обурена тим, що режим Олександра Лукашенка, який оголосив себе президентом Білорусі на таємній інавгурації та легітимність якого не визнає майже весь світ, робить недружні та дискримінаційні кроки проти України. Офіційний Київ не збирається миритися з обурливою політикою Лукашенко, тому вирішив дзеркально відповісти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?