"Режим тиші" на Донбасі: в штабі АТО розповіли про велику кількість обстрілів
Категорія
Події
Дата публікації

"Режим тиші" на Донбасі: в штабі АТО розповіли про велику кількість обстрілів

"Режим тиші" на Донбасі: в штабі АТО розповіли про велику кількість обстрілів

Упродовж минулої доби, 6 квітня, бойовики, незважаючи на досягнуті домовленості Тристоронньої контактної групи по припиненню вогню, здійснили 48 обстрілів позицій сил АТО на Донбасі, в результаті чого п'ятеро військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення.
Про це повідомляє ONLINE.UA зі посиланням на прес-центр штабу АТО.
Відзначається, що опорні пункти поблизу Маріуполя противник накривав вогнем - з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і озброєння БМП підрозділи бойовиків відкривали вогонь по захисникам Новотроїцького. 82 міліметрові міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети противник застосовував по позиціях в районі Красногорівки. Гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю використовував проти морських піхотинців в районі Павлопіль і Гнутове. Захисників Широкіно і Водяного, обстрілював з озброєння БМП, кулеметів і стрілецької зброї. З великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по позиціях ЗСУ під Лебединським. Поблизу Павлополя активізувалися снайпери бойовиків.
Читайте також: Бої в зоні АТО: українські воїни відповідають на провокації бойовиків
На Донецькому напрямку  найбільша кількість обстрілів була зафіксована в Авдіївці, захисників якої ворог протягом доби накривав вогнем мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. З 82 міліметрових мінометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли опорні пункти поблизу Пісків. Гранатомети і великокаліберні кулемети застосовували поблизу шахти Бутівка і Троїцького. А з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї вели вогонь по позиціях сил АТО поблизу Новозванівки і Верхньоторецького.
На Луганському напрямку  з гранатометів бойовики били по захисникам Кримського, а з великокаліберних кулеметів - по опорних пунктах в районі станиці Луганської.
Щоб придушити вогневу активність бойовиків українські військовослужбовці відкривали вогонь.
Як повідомляв ONLINE.UA,  протягом доби 5 квітня в зоні АТО на Донбасі бойовики влаштували 29 обстрілів українських позицій, в результаті яких двоє бійців ЗСУ отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?