Резніков назвав єдину умову для постачання води в окупований Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков назвав єдину умову для постачання води в окупований Крим

Резніков назвав єдину умову для постачання води в окупований Крим
Джерело:  Суспільне

Віцепрем'єр-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков нагадав про жорстку позицію української влади щодо постачання води у Крим. Політик вважає, окупаційний режим не повинен отримувати й краплю води на свої потреби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Суспільне".

За його словами, навіть попри відомості про погодинну подачу води в регіоні відповідного ресурсу вистачає для потреб населення.

"Тут навіть немає що обговорювати: буде деокупація Криму — буде вода. Коли гуманітарна місія ООН, МКЧХ вийде і скаже, що є гуманітарна катастрофа і цивільне населення потерпає, тоді буде направлено гуманітарні конвої, вода в цистернах, під контролем гуманітарних місій. Ніхто не буде поїти водою військові бази, виробництво мілітаризованого Криму. В Криму запасів питної води для мирного населення достатньо", - наголосив Резніков.

Водночас він нагадав, що Міжнародний суд у Гаазі ухвалив рішення про офіційне розслідування воєнних злочинів та злочинів проти людяності на Донбасі та у Криму. Позов подала українська сторона.

"Попереднє вивчення дозволило гаазьким юристам виявити факти навмисних вбивств, тортур, сексуального насильства, депортації, примусового призову місцевих жителів в армію країни-окупанта і інші злочини, передбачені Римським статутом. Це означає, що є суб'єкт, той, хто несе відповідальність, в тому числі юридичну у міжнародних інституціях, коли люди будуть звертатися за відшкодуванням — це країна-агресор — Росія. Але доки Україна не ратифікує Римський статут, ми не можемо просто подати заяву", - зауважив Резніков.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційний режим продовжує блокувати роботу нових контрольних пунктів в’їзду та виїзду на Донбасі. Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков стверджує, що українська сторона має свою думку щодо причин такої поведінки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?