У Зеленського пояснили, чому окупанти блокують нові КПВВ на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського пояснили, чому окупанти блокують нові КПВВ на Донбасі

У Зеленського пояснили, чому окупанти блокують нові КПВВ на Донбасі
Джерело:  Суспільне

Окупаційний режим продовжує блокувати роботу нових контрольних пунктів в'їзду та виїзду на Донбасі. Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков стверджує, що українська сторона має свою думку щодо причин такої поведінки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Суспільне".

За словами посадовця, відповідального за реінтеграцію ТОТ, українська сторона завершила роботи у Щасті та Золотому на Луганщині.

"У Золотому Україна побудувала інфраструктуру вже давно, бо домовленості були ще 2016 року. Повторна домовленість про одночасне відкриття КПВВ в Золотому і Щасті була вже на Нормандській зустрічі у грудні 2019, дату було визначено. Станом на 6 листопада ми виконали цю домовленість. 16 грудня на КПВВ у Новотроїцькому на Донеччині відкрився центр адміністративних послуг. Він став другим ЦНАПом на пунктах пропуску з тимчасово окупованими територіями", - нагадав Резніков.

На церемонії відкриття були присутні іноземні дипломати, представники ООН та ОБСЄ.

Також віцепрем'єр звернув увагу на 272 тисячі пенсіонерів. які мешкають в ОРДЛО, зареєстровані як внутрішньо переміщені особи та не мають змогу виїхати для отримання виплат через окупаційний режим.

"З того боку ми чуємо лише невдоволення: “Нам не подобається, що КПВВ працюють в пішохідному режимі”. Але ж в Станиці так само переходять пішки. Більше того, є реальна можливість забезпечити транспорт. Але ми ж розуміємо, що коли люди з того боку прийдуть і побачать геть іншу картину — європейські сучасні умови, сервіс, різниця стане очевидною... Окупаційна влада просто боїться, що люди побачать і розкажуть правду", - стверджує Резніков.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада вже почала працювати для врегулювання війни на Донбасі за планом "Б". Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков підтвердив зміну підходу для завершення конфронтації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?