Резніков оголосив про роботу за планом "Б" щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков оголосив про роботу за планом "Б" щодо Донбасу

Резніков оголосив про роботу за планом "Б" щодо Донбасу
Джерело:  Суспільне

Українська влада вже почала працювати для врегулювання війни на Донбасі за планом "Б". Віцепрем'єр-міністр Олексій Резніков підтвердив зміну підходу для завершення конфронтації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Суспільне".

За словами посадовця, йдеться про роботу над реінтеграцією до виведення російських окупаційних військ. Водночас він назвав план "Б" умовністю.

"Ми вже сьогодні працюємо за планом "Б" - коли працюємо над реінтеграцією, не чекаючи деокупації, коли пишемо закон про державну політику перехідного періоду. Цього не було 6 років, у нас конфліктують нормативні акти, закони, постанови, укази", - пояснив Резніков.

Він додав, що переговори за посередництва ОБСЄ можуть тривати довгі роки, про це свідчить досвід Нагірного Карабаху. Водночас цей самий приклад говорить про стійку загрозу нового спалаху війни.

"Процитую Леоніда Макаровича (Кравчука): ми в "Мінську" можемо домовлятися, щоб війни було менше або більше. Але припинення війни вирішується не в "Мінську", а на рівні політичних керівників країн, президентів, як мінімум чотирьох лідерів — Німеччини, Франції, України і Росії", - стверджує віцепрем'єр.

Він додав, українська сторона повинна розробляти кроки з реінтеграції ОРДЛО та Криму зараз, аби використати у майбутньому, коли російський агресор звільнить регіони.

Як повідомляв ONLINE.UA, окупаційний режим проігнорував домовленості про припинення вогню на Донбасі та атакував українські сили під непідконтрольною Горлівкою. Внаслідок провокації двоє військовослужбовців зазнали поранень. За оприлюдненими даними, інцидент стався близько 08:00 у понеділок, 21 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?