Резніков назвав щоденні втрати ЗСУ у війні проти РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков назвав щоденні втрати ЗСУ у війні проти РФ

Резніков назвав щоденні втрати ЗСУ у війні проти РФ
Джерело:  online.ua

Голова Міноборони України Олексій Резніков зазначив, що у війні з кремлівською окупаційною армією кожного дня гине близько 100 українських військових і ще 500 - отримують поранення.

Джерело: Facebook-сторінка Олексія Резнікова

Українські військові ціною власного життя стримують наступ кремлівських окупантів 

Ситуація на фронті важка. Ми втрачаємо щодня до сотні наших бійців вбитими і до 500 пораненими, - зазначає очільник Міноборони.

Резніков зазначив, що кремлівська окупаційна армія продовжує тиснути за рахунок значної переваги у живій силі та техніці і має успіхи у просуванні на окремих ділянках фронту та загалом буксує, наражається на потужний опір, несе величезні втрати.

Але поки що має сили для просування на окремих ділянках фронту. Важливо зберігати концентрацію. Тоді Україна переможе! Слава Україні! - зазначив міністр.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Резніков наголосив, що Україна отримала від західних партнерів значну кількість озброєння та наразі негайно потребує важке озброєння, включаючи РСЗВ, бойові літаки та засоби ППО.

Зокрема, міністр підкреслив, що Україні необхідна значна кількість РСЗВ зразка НАТО та боєприпасів до них.

Також необхідно замістити деякі існуючі калібри ще радянського зразка на платформи, які поширені в країнах НАТО і забезпечені боєприпасами.

Потрібно домовитись з партнерами про перехід до постачання не у вигляді окремих платформ, а у вигляді цілісних підрозділів, що відразу готові до виконання бойових завдань.

Також Резніков наголошує на необхідності залучити сотні одиниць важкої бронетехніки, без якої неможливий ефективний контрнаступ. Слід враховувати, що радянська техніка переважно є застарілою і потребує приведення до бойового стану. А від партнерів ми поки отримуємо достатньо легку броню, не завжди зі зброєю.

Україна також потребує бойові літаки та засоби ППО/ПРО для захисту нашого неба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?