Резніков озвучив деталі нового законопроєкту про політику перехідного періоду
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков озвучив деталі нового законопроєкту про політику перехідного періоду

Резніков озвучив деталі нового законопроєкту про політику перехідного періоду
Джерело:  online.ua

Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков, який працює в напрямку реінтеграції окупованих районів, назвав рамковим новий законопроєкт про державну політику перехідного періоду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, він окреслює принципи.

“У цьому законі не всі речі ми врегулюємо і детально виписуємо. Ідея цього закону, що він рамковий, встановлює визначені політики та принципи, на підставі яких надалі законодавець, парламентарії або уряд формулюватимуть детально ті чи інші питання”, - пояснив Резніков.

Політик зауважив, проєкт — це фактично позиція міністерства, тож йому необхідна суспільна дискусія. Остаточне рішення виносить Верховна Рада.

Законопроєкт доопрацюють після того, як зберуть усі пропозиції. Документ можуть внести до парламенту в наступні 4 чи 6 місяців.

Водночас урядовці планують окрім законопроєкту про державну політику перехідного періоду підняти тему змін у наступні закони: "Про забезпечення прав і свобод переселенців", "Про військово-цивільні адміністрації", "Про тимчасово окуповані території на Донбасі", а також інші 55 кодексів і законодавчих документів.

У майбутньому українській владі необхідно буде розглянути спеціальні законопроєкти про вибори, амністію, люстрацію, конвалідацію.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада наразі не може остаточно повернути під свій контроль окуповані райони Донбасу військовим шляхом. Голова делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук назвав єдині альтернативи.

За його словами, відповідних завдань перед ТКГ жодним чином не стоїть. Єдині шляхи до миру на Донбасі лежать через політику та дипломатію. Також вони можуть поєднуватися з санкційним тиском.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?