У Зеленського відмовилися від військового сценарію для возз'єднання Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського відмовилися від військового сценарію для возз'єднання Донбасу

У Зеленського відмовилися від військового сценарію для возз'єднання Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада наразі не може остаточно повернути під свій контроль окуповані райони Донбасу військовим шляхом. Голова делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук назвав єдині альтернативи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК-Україна.

За його словами, відповідних завдань перед ТКГ жодним чином не стоїть.

"Я не ставлю питання про повернення територій військовим шляхом. Принаймні найближчим часом", - підкреслив Кравчук.

Єдині шляхи до миру на Донбасі лежать через політику та дипломатію. Також вони можуть поєднуватися з санкційним тиском.

"Санкції будуть розширюватися і ставати більш різноманітними, щоб Росія відчувала, що не все прощається агресору. Агресор повинен нести відповідальність", - зауважив дипломат.

Нагадаємо, з кінця липня 2020 року в зоні бойових дій став чинним новий режим припинення вогню, який хоча й не остаточно припинив будь-які зіткнення й втрати, але звів їх до мінімуму.

Це досягнення привітали за кордоном усі українські партнери — Євросоюз, Сполучені Штати, окремі держави та міжнародні організації, зокрема ОБСЄ. Утім, хоча саме перемир’я було одним з ключових моментів зустрічі лідерів “нормандської четвірки” у грудні 2019 року, російська сторона продовжує блокувати організацію нових переговорів та звинувачувати Київ у відсутності прогресу.

Заклики України Москва буквально називає несуттєвими.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кремль тривалий час блокує будь-який прогрес у переговорах на рівні Тристоронньої контактної групи. Голова української делегації Леонід Кравчук наголосив, що для цього кожного разу знаходяться причини, прямо не пов’язані з процесом врегулювання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?