Резніков показав українську станцію розвідки РПС-7 "Інгул" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков показав українську станцію розвідки РПС-7 "Інгул" — відео

Резніков показав українську станцію розвідки РПС-7 "Інгул" — відео
Джерело:  online.ua

Українські військові проводять випробування станції радіоелектронної розвідки українського виробництва РПС-7 "Інгул". Після успішного тестування вона надійде до української армії.

Джерело: Олексій Резніков

Як виглядає нова станція розвідки РПС-7 Інгул

РПС-7 Інгул – інноваційна станція радіоелектронної розвідки українського виробництва, - написав Резніков.

Він повідомив, що РПС-7 "Інгул" здатний виявляти ворожі радари, системи ППО та літаки з великої відстані.

Отримання цієї інформації критично важливе для нашої артилерії, яка переслідує російську військову техніку. Наразі станція проходить випробування, перш ніж її можна буде офіційно поставити до української армії. Дякуємо дизайнерам, спонсорам та підприємствам, які допомогли втілити цей проект у реальність.

Резніков зазначив, що конструкція станції є дуже дегкою та компактною, саме такі мобільні комплекси потрібні Силам оборони України.

Така собі міні-"Кольчуга", що дуже всім відома, - сказав міністр.

Він сказав, що ця станція наразі є подарунком і бюджетні кошти на неї не витрачалися. У випадку успішних випробувань Україна укладе контракт з підприємством на виробництво цих комплексів.

Маю надію, що вже найближчим часом ми отримаємо офіційний звіт від бригади, яка буде застосовувати, і цей дар пройде всі випробування, стане на озброєння відповідно до всіх юридичних норм і процедур. І після цього вже зможемо ставити на контрактних засадах забезпечення Збройних сил.

Що відомо про Кольчугу

Кольчуга – це автоматизована станція радіотехнічної розвідки українського виробництва. До 2014 року вона вироблялася на підприємстві "Топаз" в Донецьку.

Після вторгнення РФ, виробництво перенесли до іншої області.

 Дальність виявлення повітряних цілей Кольчуги – 800 км.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?