Резніков пояснив, навіщо насправді Кремль звинувачує Україну в невиконанні "Мінська"
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков пояснив, навіщо насправді Кремль звинувачує Україну в невиконанні "Мінська"

Резніков пояснив, навіщо насправді Кремль звинувачує Україну в невиконанні "Мінська"
Джерело:  online.ua

Російська сторона від самого початку процесу врегулювання війни на Донбасі звалює відповідальність за провали на Україну. В уряді вважають, що це систематичний і обдуманий процес, оскільки таким чином Кремль намагається виставити офіційний Київ у ролі порушника домовленостей. Віцепрем’єр-міністр Олексій Резніков наголосив, що Москва намагається звинуватити українську сторону, зокрема, в небажанні виконувати мінські домовленості. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Обозреватель”.

За словами міністра з питань реінтеграції окупованих територій, російський режим намагається всіма силами добитися скасування деструктивних санкцій, які з 2014 року систематично продовжували та навіть розширювали.

“Росіяни блокують всі позитивні речі, виступають з промовами на всіх рівнях, звинувачуючи Україну в тому, що нібито вона не виконує Мінські угоди. Для чого? Щоб спробувати переконати Захід зняти санкції, мовляв, це не вони винні”, - пояснив Резніков.

Він наголосив, що його практика контактів на рівні послів, міністрів закордонних справ та засідань Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй з питань мінських домовленостей демонструє — усі країни-опоненти Росії продовжують дотримуватися спільної санкційної позиції. Рестрикції неможливо скасувати, доки триває російська агресія у Криму та на Донбасі.

“Є абсолютне розуміння, що Росія є державою-агресором та окупантом. Ніякі санкції ніхто знімати не буде”, - резюмував Резніков.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді не вважають реальним повномасштабне та відкрите російське вторгнення навіть в умовах, коли військові ресурси Кремля перевищують відповідні потужності Києва. Віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков назвав головні причини, з яких такий варіант неможливий. Перш за все він вказав на серйозну різницю у бойовій спроможності української сторони у порівнянні з ситуацією 2014 року.

За його словами, мобілізаційний потенціал України становить таким чином принаймні 500 тисяч осіб, до яких додається ще 250 тисяч реального складу ЗСУ, 50 тисяч нацгвардійців та інших потенційних “патріотично налаштованих українців”. Натомість російський режим володіє армією у півтора мільйона солдатів, але розкиданою на величезній території країни з населенням понад 100 мільйонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?