Резніков прокоментував ситуацію в Соледарі та назвав прихований інтерес Пригожина до захоплення міста
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков прокоментував ситуацію в Соледарі та назвав прихований інтерес Пригожина до захоплення міста

Резніков прокоментував ситуацію в Соледарі та назвав прихований інтерес Пригожина до захоплення міста
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, російський олігарх та керівник злочинної ПВК "Вагнера" Євген Пригожин прагне захопити Соледар, адже у місті розтошовані найбільші соляні шахти на території Європи.

Джерело:   ВВС

Що наразі відбувається в Соледарі 

Резніков зазначив, що ситуація у місті залишається дуже складною, але контрольованою.

Міністр підкреслив, що найманці ПВК "Вагнера" хвиля за хвилею продовжують штурмувати місто, що вже призвело до великих втрат у стані ворога.

Однак Пригожин за будь-яку ціну намагається захопити соляні шахти у місті заради власної вигоди.

Також він додав, що наразі "вагнерівцям" потрібно надати певні "докази", щоб заявити, що вони "кращі за регулярні Збройні сили Російської Федерації".

За словами міністра, у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України окупаційна російська армія кожного дня втрачає щонайменше по 500-600 військових.

При цьому, як зазначив Резніков, втрати українських оборонців складають лише десяту частину цього.

Міністр вважає, що росіяни можуть намагатися зібрати "сили, боєприпаси та зброю" для наступу з районів, які вона вже окупувала на півдні та сході.

Резніков додав, що Україні потрібен час для перегрупування та переозброєння, поки вона чекає на постачання західної зброї.

Весна - найкращий період для оновлення руху для всіх сторін. Ми розуміємо, що вони будуть готові до старту, і, звичайно, ми теж повинні бути готові до старту, - підкреслив керівник Міноборони.

При цьмоу міністр висловив впевненність, що Україна отримає від західних партнерів сучасні літаки та танки, оскільки США, країни ЄС та інші партнери Києва вже змінили думку щодо постачання важких озброєнь.

Водночас він відкинув побоювання щодо можливої ескалації, оскільки Росія вже й так розв'язала війну і жорстоко обстрілює мирне населення України.

У мене в країні війна. Вони завдають ударів по моїм містам, моїм лікарням, моїм дитячим садкам, моїм школам. Вони вбили багато мирних жителів. Це армія ґвалтівників, убивць і мародерів. Який наступний рівень ескалації? - питається Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?