Час не на боці України: Кондоліза Райс та Роберт Гейтс закликають партнерів негайно посилити військову підтримку України
Категорія
Політика
Дата публікації

Час не на боці України: Кондоліза Райс та Роберт Гейтс закликають партнерів негайно посилити військову підтримку України

Час не на боці України: Кондоліза Райс та Роберт Гейтс закликають партнерів негайно посилити військову підтримку України
Джерело:  online.ua

Колишня очільниця Держдепу США Кондоліза Райс та ексміністр оборони Штатів Роберт М. Гейтс публічно закликали міжнародних партнерів США негайно посилити військову підтримку України, щоб не допустити перемогу Росії у цій війні.

Джерело:  Washington Post

Райс та Гейтс просять міжнародну спільноту поквапитися з військовою допомогою Україні

На переконання американських політиків, очільник Кремля Володимир Путін не відмовився від цілі повернути усю Україну під контроль ФР або, якщо це не вдасться, знищити її.

Російський диктатор, як і колишній радник президента Картера Збігнєв Бжезінський, усвідомлює, що не може бути російської імперії без України.

Ми неодноразово мали справу з Путіним, і ми переконані, що він вірить, що час на його боці: що він може виснажити українців і що єдність США та Європи щодо підтримки України зрештою розійдуться та розіб’ються. Звичайно, російська економіка та люди постраждають, оскільки війна триватиме, але росіяни пережили набагато гірше. Для Путіна поразка – не варіант. Він не може віддати Україні чотири східні губернії, які він оголосив частиною Росії. Якщо цього року йому не вдасться досягти військового успіху, він повинен зберегти контроль над позиціями на сході та півдні України, які забезпечують майбутні плацдарми для поновлення наступальних дій, щоб зайняти решту чорноморського узбережжя України, контролювати весь регіон Донбасу, а потім рухатися на захід, - озвучили своє попередження Райс та Гейтс.

Автори звернення наголошують, що попри героїчний супротив українського народу та його воїнів, економіка країни перебуває в руїні, мільйони її людей вимушені були покинути країну, інфраструктура знищена, а значна частина мінеральних багатств, промислового потенціалу та значна частина сільськогосподарські землі знаходяться під контролем Росії.

Військова спроможність та економіка України зараз майже повністю залежать від рятувальних ланцюгів із Заходу — насамперед, Сполучених Штатів. За відсутності іншого великого прориву України та успіху проти російських військ, тиск Заходу на Україну з метою переговорів про припинення вогню зростатиме, оскільки минуть місяці військового тупика. За нинішніх обставин будь-яка домовленість про припинення вогню дасть російським військам сильну позицію для відновлення вторгнення, коли вони будуть готові. Це неприйнятно, - наголошують Кондоліза Райс та Роберт М. Гейтс.

На їхню думку, єдиний спосіб уникнути такого сценарію — це терміново надати Україні та її союзникам різке збільшення військових поставок і можливостей — достатніх, щоб стримати новий наступ Росії та дати Україні змогу відкинути російські сили на сході та півдні.

Оскільки з відправкою американських важких танків Abrams пов’язані серйозні логістичні проблеми, Німеччина та інші союзники повинні задовольнити цю потребу. Члени НАТО також повинні надати українцям ракети більшої дальності, сучасні безпілотники, значні запаси боєприпасів (включно з артилерійськими снарядами), більше можливостей для розвідки та спостереження, а також інше обладнання. Ці можливості потрібні упродовж тижнів, не місяців, - підсумували автори звернення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?