Україна просила Грузію повернути надані у 2008 році комплекси Бук — дипломат
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна просила Грузію повернути надані у 2008 році комплекси Бук — дипломат

Україна просила Грузію повернути надані у 2008 році комплекси Бук — дипломат
Джерело:  online.ua

Україна просила Грузію повернути ЗРК Бук, які були надані Києвом під час війни 2008 року. Тбілісі відмовилось надавати будь-яку військову допомогу.

Джерело: стаття тимчасового повіреного у справах України в Грузії Андрія Касьянова на Європейській правді

Україна просила Грузію віддати ЗРК Бук

Після 24 лютого Україна просила надавала запити щодо зброї до всіх міжнародних партнерів, у тому числі Грузії.

Зокрема, Київ просив передати комплекси "Бук", які були передані Україною Грузії під час війни 2008 року.

Крім цього, за словами дипломата, запит України включав і передані Грузії Сполученими Штатами протитанкові комплекси Javelin.

Дозвіл на їх передачу надали США, а також запропонували Грузії замінити їх на новіші комплекси.

Незважаючи на те, що уряд Грузії категорично відмовився надавати військову допомогу, Україна виступає проти використання цього питання у внутрішньополітичних суперечках та відкидає будь-які звинувачення у спробах втягнути Грузію у війну з РФ, - зазначає Касьянов.

Нагадаємо, що в кінці грудня прем’єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що вважає дії Грузії достатніми для підтримки Києва.

Ми підтверджуємо підтримку територіальної цілісності України та її суверенітету… і робимо усе можливе, щоб допомогти нашим українським друзям. Ми надаємо підтримку з початку війни практично на кожній платформі, - сказав він.

Також Гарібашвілі зазначав, що його країна не буде надавати Україні військової допомоги.

Щодо військової допомоги, ми чітко й недвозначно сказали, що не будемо цього робити. Ми як держава ніколи не будемо вв’язуватися у цю війну. Це наша чітка позиція, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?