Резніков вперше зізнався, як російські ДРГ намагалися вбити його та Залужного
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков вперше зізнався, як російські ДРГ намагалися вбити його та Залужного

Резніков вперше зізнався, як російські ДРГ намагалися вбити його та Залужного
Джерело:  online.ua

Як розповідає колишній глава Міноборони України Олексій Резніков, перші ночі після російського вторгнення в Україну були вкрай неспокійними не лише для нього, а й для Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Ексміністр зізнається, що їх обох неодноразово намагалися вбити російські ДРГ.

Джерело: "Укрінформ"

Замахи на Залужного та Резнікова: як це було

Олексій Резніков не приховує, що протягом першим місяців війни приміщення Міноборони і Генштабу на Повітрофлотському проспекті було порожнім, адже саме воно було однією з головних цілей для ворога.

Ексміністра також зазначає, що певний час після початку війни він не міг працювати у власному кабінеті.

Ми тоді постійно бігли вперед, ніхто не сидів у своїх робочих кабінетах, тому що приміщення Міністерства оборони і Генерального штабу на Повітрофлотському проспекті, звісно, було одним із об'єктів завдання ракетного удару,– пояснює він.

За словами Олексія Резнікова, також був ще один разючий момент.

Йдеться про те, що вже 24 лютого росіяни намагалися проникнути в будівлю Міноборони.

Окрім того, ворожа ДРГ обстрілювала не лише його офіс, але й офіс Валерія Залужного.

Після цих моторошних подій працівників оборонних відомств змушені були розосередити: хтось працював з дому, а хтось – малими групами в інших приміщеннях

Як зазначає Олексій Резніков, такі тимчасові незручності жодним чином не вплинули на якість та швидкість роботи структур.

Резніков відповів, яке рішення врятувало багато міст України від окупації

Колишній глава Міноборони Олексій Резніков не приховує, що на початку повномасштабного вторгнення Росії ми могли втратити Київ, Миколаїв та Одесу.

Проте цього не сталося завдяки тому, що Силам тероборони масово та вчасно почали видавати зброю.

Наприклад, спитайте Віталія Кіма. Він чітко скаже: якби мені з Києва не привезли автомати, і я б їх не роздав, то ми б не втримали Миколаїв. Якби ми не втримали Миколаїв – вони б пішли на Одесу, і місто, і Чорне море були б вже заблоковані. І таких прикладів я можу навести безліч, – зазначив Резінков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?