Резніков вважає Харків правильним місцем для трибуналу над воєнними злочинцями РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков вважає Харків правильним місцем для трибуналу над воєнними злочинцями РФ

Резніков вважає Харків правильним місцем для трибуналу над воєнними злочинцями РФ
Джерело:  online.ua

Житловий масив Салтівка в Харкові є місцем наймасштабніших злочинів російських військ і є правильним місцем для трибуналу над російськими воєнними злочинцями. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков під час свого візиту до області.

Джерело: Олексій Резніков

Резніков відвідав Харків

Салтівка у Харкові – найбільший житловий масив України, по кількості населення дорівнює Маріуполю. Зараз - це одне з наймасштабніших місць злочинів російських окупантів. Харків є першим форпостом цивілізації на кордоні з мордором. Після перемоги це було б правильним місцем для трибуналу над російськими воєнними злочинцями.

Як зазначають в Харківській ОВА, міністр зустрівся із військовими, вручив відзнаки правоохоронцям, волонтерам, комунальникам.

Очільник міністерства на власні очі побачив наслідки російської агресії на Харківщині: зруйновані житлові будинки, адмінбудівлі та інша виключно цивільна інфраструктура. Ці військові злочини черговий доказ того, що у боротьбі з агресором має об’єднатися вся європейська спільнота.

Міністр запевнив, що незабаром ми створимо окупантам дуже неприємну ситуацію на фронті.

Ситуація на Харківщині

23 липня ворог вдарив по Основ’янському району у Харкові. За даними екстреної медичної допомоги, є 1 постраждалий, стан – легкий.

Попередньо - окупанти стріляли із реактивних систем залпового вогню. Пошкоджені житловий будинок, офісні приміщення. На місці працюють всі профільні служби та оцінюють завдані окупантами руйнування.

По області протягом доби росіяни наносили удари по Харківському, Богодухівському, Чугуївському, Ізюмському районах.

Активні обстріли були на Чугуївщині. У Зміївській громаді на відкриту територію влучили одразу три одиниці боєприпасів.

У цій же громаді окупанти знищили 30 га пшениці. Фермери та місцеві гасили вогонь власноруч.

У Богодухівському районі під ударами окупантів опинилися приватні будинки, господарчі споруди, протягом доби виникали кілька пожеж. На жаль, в Золочівській громаді загинула 74-річна жінка, 4 людини поранені.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?