Резніков закликав Байдена відкинути кремлівські "червоні лінії" Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Резніков закликав Байдена відкинути кремлівські "червоні лінії" Путіна

Резніков закликав Байдена відкинути кремлівські "червоні лінії" Путіна
Джерело:  online.ua

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що буде "справді кривава різанина", якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну, і попередив, що "російські хлопці повертатимуться в трунах". Заява прозвучала на тлі підвищеної тривоги щодо переміщення військ на кордоні країн. Він також закликав президента США Джо Байдена під час сьогоднішніх перемовин з очільником Кремля Володимиром Путіним відкинути "червоні лінії", про які останній згадував напередодні. 

Джерело: інтерв'ю міністра для CNN

На запитання про те, чи не стане постачання озброєння Україні і загалом мілітарна допомога США та НАТО провокативними для Кремля, Резніков відповів:

Ідея "Не провокувати Росію" не працює. Свідчення цьому – Грузія, Солсбері, Крим...

– Олексій Резніков

Перелічивши приклади з російсько-грузинською війною 2008 року, спробою вбивства колишнього співробітника російської військової розвідки Сергія Скрипаля в британському Солсбері та анексію Криму, чиновник закликав колективний Захід критично ставитися до російських "прагнень до миру".

Він закликав колективний Захід твердо виступити проти позиції Москви, яка вимагає гарантій того, що НАТО не прийме Україну.

Якщо я можу порадити президенту Байдену, я хотів би, щоб він чітко сформулював пану Путіну, що тут може бути кремлівських "червоних ліній". "Червона лінія" вже знаходиться тут, в Україні, і цивілізований світ відреагує без коливань.

– Олексій Резніков

За останній два місяці громадяни України почули чимало заяв, свідчень, прогнозів про повномасштабний наступ Росії. Наприкінці жовтня американські видання опублікували матеріали, в яких, посилаючись на анонімні джерела в урядах США та Європи, стверджувалося, що Росія знову почала стягувати свої війська до кордону з Україною. Все відбулось на тлі завершення спільних із Білоруссю військових навчань «Захід-2021».

Воєнні аналітики називають різні сценарії розвитку подій, Україна вже заручилась підтримкою деяких партнерівна Заході. Наприклад, американські сенатори виступають за збільшення військової допомоги, а українські чиновники закликають посилити санкційну політику щодо Кремля.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?