Історична поразка. Чого чекати українцям від переговорів Байдена та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Історична поразка. Чого чекати українцям від переговорів Байдена та Путіна

Історична поразка. Чого чекати українцям від переговорів Байдена та Путіна
Джерело:  online.ua

Український журналіст та політичний експерт Віталій Портников озвучив свій прогноз на заплановані переговори американського лідера Джо Байдена та очільника Кремля Володимира Путіна, які відбудуться уже за декілька днів.

Джерело: "Радіо Свобода"

Портников пояснив, чого чекати від переговорів Байдена та Путіна

Політолог звертає увагу на те, що Україна знову стала міжнародною темою номер один на тлі останніх тривожних новин про ймовірний напад армії РФ. У цьому є свій плюс, оскільки Путін та Байден уже домовилися обговорити врегулювання ситуації після тривалої стагнації в переговорах на цю тему.

Як відомо, нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров вимагав "гарантій безпеки", а також погрожував, що у випадку, якщо вони не будуть надані Москві, буде відбуватися ескалація.

Схоже, Путін хоче "гарантій безпеки" не для Росії. Він хоче "гарантій безпеки" для тієї Російської імперії, яку прагне відтворити. І без України ця імперія – не імперія. Принаймні в очах Путіна. Вступ України до НАТО, навіть постачання їй нової сучасної зброї, яка дозволить ефективно оборонятися від російської агресії, означатиме, що Україна є втраченою назавжди. Саме цього Путін хоче уникнути, коли говорить про небезпеку розширення НАТО для Росії. Йому потрібно, щоб Україна залишалася беззахисною. І у Сполучених Штатах це добре розуміють, - наголошує Віталій Портников.

За словами політолога, Джо Байден також прекрасно усвідомлює, що очільнику Кремля практично нема чого запропонувати Білому дому, окрім як обіцянки не нападати на Україну, точніше, поки що не нападати.

Жодних інших обіцянок Путін дати Байдену не може. І те, що у спробі «вирішити українське питання» він може вдатися не до політичних аргументів, а виключно до сили, вже говорить про історичну поразку Володимира Путіна, - переконаний журналіст.

Портников також звертає увагу на те, що історична поразка не виключає агресивних дій РФ. Саме тому наразі вкрай важливо, щоб Байден пояснив Путіну, що атака РФ буде Кремлю дорого коштувати.

Тому що саме ці аргументи – головний спосіб зупинити російського президента та запобігти новій війні, - підсумував політолог.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?