Путін виступив із новою заявою стосовно військ РФ біля України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін виступив із новою заявою стосовно військ РФ біля України

Путін виступив із новою заявою стосовно військ РФ біля України
Джерело:  online.ua

30 листопада очільник Кремля Володимир Путін вирішив нарешті особисто прокоментувати дані про російські війська на кордоні з Україною та ймовірний напад РФ на нашу країну.

Джерело: Ютуб-канал "РБК"

Путін відреагував на дані про війська РФ біля кордонів України

Дивіться, про можливе введення російських військ в Україну говорили ще на початку року... Але, як бачите, цього не сталося. Справа не в тому, щоби вводити там війська, не вводити, воювати, не воювати. А річ у тому, щоб налагодити відносини: зі створення більш справедливого сталого розвитку та врахування інтересів у сфері безпеки всіх учасників міжнародної діяльності. Ось якщо ми щиро до цього прагнутимемо, то жодних загроз ніхто не відчуватиме, - заявив російський президент.

Не забув глава Кремля традиційно нагадати про те, що що розширення військової інфраструктури НАТО на територію України може бути "червоною лінією" для офіційної Москви.

За його словами, РФ буде змушена створити щось подібне у відповідь на таку загрозу, якщо й надалі розширюватиметься ця інфраструктура (НАТО - ред)".

Володимир Путін також почав скаржитися на те, що попри попередження та прохання його команди, інфраструктура Альянсу підійшла до кордонів Росії. До прикладу, він згадав про системи ПРО у Польщі та Румунії. Як стверджує російський президент, реагуючи на це РФ була "вимушена розпочати розробку гіперзвукової зброї".

У чому члени НАТО звинувачують Росію

Керівництво Альянсу звертає увагу на те, що Основоположний акт Росія – НАТО повністю дотримується з боку НАТО. А ротаційні бойові групи, які розгорнули в Латвії, Литві, Естонії та Польщі, були реакцією на анексію Криму і нарощування військової потужності Росії поблизу кордонів членів блоку.

Окрім того, РФ звинуватили у порушенні зобов’язань, оскільки вона окупувала Крим – територію суверенної держави. Не забувають в НАТО й про те, що Путін підтримує бойовиків на Донбасі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?