Україна, Литва та Польща висунули жорстку вимогу Заходу стосовно РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна, Литва та Польща висунули жорстку вимогу Заходу стосовно РФ

Україна, Литва та Польща висунули жорстку вимогу Заходу стосовно РФ
Джерело:  online.ua

Лідери України, Литви та Польщі вимагають у міжнародної спільноти негайно посилити санкції проти команди очільника Кремля Володимира Путіна та усієї Росії через її триваючу агресію. Окрім того, вони закликали офіційну Москву до деескалації ситуації шляхом відведення своїх військ від кордонів України та з її тимчасово окупованих територій.

Джерело: сайт Офісу президента України

Україна, Литва та Польща вимагають посилити санкції проти Росії

Президенти висловили особливу стурбованість у зв’язку з триваючим погіршенням безпекової ситуації та стабільності в регіоні, а також зростаючими загрозами, включно з гібридними, що є результатом, зокрема, російської агресії, а також погодилися з необхідністю спільних зусиль для посилення стійкості до цих загроз для протидії їм у більш ефективний та скоординований спосіб, - йдеться у спільній заяві трьох президентів з нагоди 30-ї річниці визнання відновлення незалежності України Польщею і Литвою.

Окрім того, наголошується, що лідери країн підтвердили відданість суверенітету, незалежності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, що поширюються на її територіальні води.

Переговори лідерів України, Литви і Польщі (фото - president.gov.ua)

Три країни також підтвердили тверду відданість подальшому зміцненню європейської енергетичної безпеки і в цьому зв’язку висловили глибоку стурбованість проєктом "Північний потік – 2", який є викликом для безпеки європейського регіону, - сказано на сайті ОП.

Також президенти держав заявили, що готові спільно діяти з метою протистояння монополізації європейського газового ринку командою Володимира Путіна, яка використовує енергетику як геополітичний інструмент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?