Резніков закликав Захід встановити в Україні ефективні системи ППО
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков закликав Захід встановити в Україні ефективні системи ППО

Резніков закликав Захід встановити в Україні ефективні системи ППО
Джерело:  online.ua

На думку міністра оборони України Олексія Резнікова, ракетні обстріли України, які здійснюються з території РФ, Білорусі чи Каспійського моря, є викликом для безпеки усієї Європи.

Джерело: Міністр оборони Олексій Резніков

Резніков назвав нові виклики для НАТО

Російські терористи вчинили чергові воєнні злочини – обстріляли ракетами низку мирних українських міст. Підлість цих атак в тому, що вони здійснюються або з глибини території рф, або з території Білорусі чи акваторій Каспійського та Чорного морів, - сказав Резніков.

Він підкреслив, що це стратегічний виклик для безпеки усієї Європи.

На його думку швидка відповідь на цей виклик має складатися з двох частин.

Перша – це посилення санкцій. Щоб РФ не могла виготовляти і підтримувати у робочому стані високотехнологічну зброю, яка зараз містить безліч комплектуючих, що постачаються компаніями з країн НАТО.

Друга – це якнайшвидше розгортання ефективної системи ППО/ПРО в Україні. Це додаткові 500-1000 км безпеки для кожного європейського міста. Це дуже наочний і логічний крок, який має бути закріплений у стратегії Північноатлантичного альянсу.

Довгострокова відповідь так само очевидна – умовою діалогу про відновлення стосунків цивілізованого світу з росією має стати демілітаризація як мінімум європейської частини держави-терориста. Глибина та параметри демілітаризації мають бути визначені фахівцями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?