Резніков звинуватив РФ в організації вибуху в українському посольстві в Іспанії
Категорія
Україна
Дата публікації

Резніков звинуватив РФ в організації вибуху в українському посольстві в Іспанії

Резніков звинуватив РФ в організації вибуху в українському посольстві в Іспанії
Джерело:  online.ua

Голова Міноборони Олексій Резніков висловив впевненість, що за нещодавнім вибухом в українському посольстві в Мадриді стоять агенти Кремля.

Джерело: "Укрінформ"

Що відомо про обставини вибуху в посольстві України в Іспанії 

Світ починає визнавати, що це – держава терорист. А терор не знає кордонів. Сьогодні пані міністерка розповіла про вибухові листи, які вже отримують в Іспанії. Вони використовують терористичні засоби, щоб навести терор. Вони намагаються припинити водопостачання в Україні, електрику, щоб ми були в холоді і темряві. Це означає, що це виклик для всього світу, - зазначив голова Міноборони України.

Зокрема, міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес зазначила, що розсилка листів із вибухівкою та будь-які інші дії насильницького характеру не змінять твердого рішення Іспанії та її міжнародних забов'язань з підтримки України.

Що має бути гранично ясно, так це те, що жодна з цих посилок або будь-яка інша насильницька дія не змінить чіткого і твердого зобов'язання Іспанії, країн НАТО і Європейського Союзу підтримувати Україну, тому що Україна захищає справедливу справу, - наголосила Роблес.

Виступаючи перед представниками ЗМІ, Роблес підтвердила прихильність Іспанії Україні.

Україна не тільки захищає свій суверенітет і міжнародну цілісність, а й захищає мир в усьому світі та співтовариство демократичних цінностей, - підкреслила голова Міноборони Іспанії.

сказала вона.

Міністр також звинуватила президента Росії Владіміра Путіна в порушенні "всіх норм міжнародного права" і висловила сподівання, що "одного разу" він може постати перед міжнародними кримінальними судами.

Тим часом, Іспанія є серйозним партнером і прихильна політиці, визначеній НАТО, яка є політикою єдності та повної підтримки України, - наголосила Маргарита Роблес.

За словами керівника МЗС України Дмитра Кулеби, вдень отримання співробітниками посольства пакунку із вибухівкою до ще двох діпломатичних відомств надійшли листи з погрозами.

Це однозначно нова форма терору. Ми спільно з іспанською владою дуже активно працюємо над тим, щоб встановити, хто за цим стоїть. У нас, безумовно, є здогадка, хто за цим стоїть, але потрібно прослідкувати всю мережу агентів і людей, залучених до цієї кампанії, - підкреслив Кулеба.

Кулеба додав, що в середу "сталися й інші тривожні події, не пов’язані з вибухівкою, проте з надсиланням у посольства України дуже конкретних погроз". Він відмовився говорити, про дипломатичні установи в яких саме країнах ідеться.

На думку глави МЗС, це дає підстави говорити, що відбувається

Цілеспрямована широкомасштабна кампанія" проти України. Потрібно розкрутити повністю ланцюги: хто залучений, звідки ці ланцюги надходять, хто їх надсилає, – підкреслив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?