США можуть оголосити ПВК "Вагнера" терористичною організацією — ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

США можуть оголосити ПВК "Вагнера" терористичною організацією — ЗМІ

США можуть оголосити ПВК "Вагнера" терористичною організацією — ЗМІ
Джерело:  online.ua

США обдумують визнання ПВК Вагнера іноземною терористичною організацією. Це б дозволило Вашингтону розпочати кримінальне переслідування групи та її членів, а також відслідковувати її активи по всьому світу.

Джерело:  Bloomberg

США можуть визнати ПВК Вагнера терористами

Видання зазначає, адміністрація Байдена зважує, чи варто називати російську групу Вагнера іноземною терористичною організацією. Таким чином США намагаються перешкодити участь приватної військової компанії в Україні та її зростаючій присутності в Африці.

Адміністрація не прийняла остаточного рішення щодо цього питання.

Визнання Вагнера іноземною терористичною організацією дозволило б США розпочати кримінальне переслідування групи та її членів, а також переслідувати її активи по всьому світу.

Переслідування Вагнера означатиме нові зусилля США протистояти групі, яка набула популярності та влади в усьому світі, особливо після того, як Росія вторглася в Україну 24 лютого, де її найманці зіграли важливу роль у бойових діях.

Лідера групи Євгена Пригожина вважають головним союзником і прихильником президента Володимира Путіна та його воєнних дій в Україні.

Його називають «шеф-кухарем Путіна», оскільки його кейтеринговий бізнес влаштовував обіди, на яких був присутній президент Росії.

Представник Державного департаменту на умовах анонімності відмовився підтвердити обговорення щодо Вагнера, але сказав, що США продовжать притягувати до відповідальності тих, хто несе відповідальність за війну Росії, - зазначає видання.

Пригожин і Вагнер вже перебувають під санкціями США, Великої Британії та Європейського Союзу, хоча угруповання лише продовжує набирати силу та вплив.

У вересні Пригожин вперше визнав, що він заснував угруповання, і що воно діяло в Сирії та інших арабських країнах, а також в Африці та Латинській Америці. Він назвав його «одним зі стовпів нашої батьківщини».

Західні офіційні особи також дедалі більше стурбовані присутністю Вагнера в деяких частинах Африки.

Організація Об’єднаних Націй оголосила в березні, що розслідує порушення прав людини в Малі найманцями Вагнера, розгортання яких у цій західноафриканській країні змусило Францію та її союзників вивести війська.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?