РФ дала задній хід у питанні визначення меж ОРДЛО
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ дала задній хід у питанні визначення меж ОРДЛО

РФ дала задній хід у питанні визначення меж ОРДЛО
Джерело:  online.ua

22 лютого офіційна представниця Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова почала стверджувати, що питання так званих "кордонів" "ДНР" і "ЛНР" команда очільника Кремля Володимира Путіна буде вирішувати в майбутньому, а зараз конкретного бачення у Москви немає.

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС РФ

Росія не готова поки визначити межі ОРДЛО - Захарова

Зараз треба вирішувати інші питання. А це питання воно буде, безумовно, якось вирішено. Війна триває вісім років, і питання кордону виникло не сьогодні. І не лише для того, щоб вона була гарно демаркована, і там поставили прикордонні стовпчики. Це питання було пов'язане з життям і смертю: тому що ця лінія була зафіксована в документах, тому що від цієї лінії відбувалося відведення сил, тому що спостерігачі фіксували обстріли виходячи від цієї лінії. Це питання, яке і обговорювалося, і фіксувалося, і було важливим усі ці роки, - заявила російська дипломатка.

Російські журналісти вирішили уточнити у Захарової, чи є "питання меж" таким, що вирішуватимуть у майбутньому, представниця МЗС РФ відповіла: "Так, звичайно".

Що раніше РФ говорила про визнання меж ОРДЛО

22 лютого глава комітету Державної думи РФ у справах СНД та зв’язків із "співвітчизниками" Леонід Калашніков почав стверджувати, що команда Володимира Путіна, мовляв, визнає псевдореспубліки "ДНР-ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей України.

У цій угоді не уточнюється, але я думаю, що мається на увазі державність, яка була затверджена на старому і єдиному референдумі, який був проведений в інших межах, ніж ті, які зараз займає "ДНР", — стверджував Калашніков.

З окремою заявою з цього приводу також виступав міністр внутрішніх справ Росії Володимир Колокольцев. Останній пропонував визнати так звані "ЛДНР" в адміністративних кордонах Донецької та Луганської областей України до їх часткової окупації Росією: "Від Маріуполя і закінчуючи тими історичними кордонами".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?