РФ допомагає Ірану розвивати ракетну програму в обмін на зброю — ЦРУ
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ допомагає Ірану розвивати ракетну програму в обмін на зброю — ЦРУ

РФ допомагає Ірану розвивати ракетну програму в обмін на зброю — ЦРУ
Джерело:  online.ua

Директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що американська розвідка має дані того, що РФ запропонувала допомогти Ірану розвивати свою ракетну програму в обмін на військову допомогу.

Джерело: CNN

РФ посилює військову співпрацю з Іраном

За словами Бернса співпраця між Москвою і Тегераном розвивається швидкими темпами, і це "тривожно".

Зараз цей альянс рухається досить швидко в дуже небезпечному напрямку, в тому сенсі, що ми знаємо, що іранці вже надали росіянам сотні бойових безпілотників, які вони використовують для ударів по українським цивільним. Ми знаємо, що вони забезпечили боєприпасами російську артилерію і танки, - сказав він.

Крім цього, очільник ЦРУ повідомив, що РФ запропонувала Ірану допомогти у їхній ракетній програмі та принаймні розглядає можливість надання винищувачів Ірану в обмін на військову допомогу в їхньому вторгненні.

Директор ЦРУ Бернс поговорив з головою Служби зовнішньої розвідки Росії

Бернс назвав розмову з головою Служби зовнішньої розвідки Росії Євгеном Наришкіним «досить сумною» і зазначив, що президент Росії Володимир Путін «надто впевнений» у своїй здатності завоювати Україну.

Моя мета полягала не в тому, щоб говорити про переговори. Це те, що українцям потрібно буде обговорити з росіянами, коли вони вважатимуть за потрібне. Це було чітко пояснити Наришкіну — і через нього президенту Путіну — серйозні наслідки для Росії Я думаю, що Наришкін зрозумів серйозність цього питання, і я думаю, що президент Путін також це зрозумів, - сказав він.

Бернс додав, що Наришкін зухвало поводив себе під час розмови, що відображає власну точку зору Путіна — віру в те, що він може зламати українців, виснажити європейських союзників і дочекатися політичної втоми.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?