Директор ЦРУ Бернс таємно відвідав Київ та розповів Зеленському про подальші плани Кремля
Категорія
Політика
Дата публікації

Директор ЦРУ Бернс таємно відвідав Київ та розповів Зеленському про подальші плани Кремля

Директор ЦРУ Бернс таємно відвідав Київ та розповів Зеленському про подальші плани Кремля
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів видання The Washington Post, очільник ЦРУ Вільям Бернс минулого тижня таємно відвідував Київ і під час зустрічі із президентом Володимиром Зеленським проінформував його про подальші плани Кремля щодо злочинної війни проти України.

Джерело:  The Washington Post

Що відомо про візит голови ЦРУ до Києва 

Зазначається, що візит Бернса був запланований із метою повідомити президенту Володимиру Зеленському власні думки щодо подальших дій Кремля у війні проти України.

Зокрема, Зеленський та представники Офісу президента обговорювали із Бернсом терміни продовження військової допомоги Україні від США та західних партнерів в умовах, коли контроль на Палатою представників Конгресу США перейшов до представників Республіканської партії.

Бернс наголосив на "гостроті моменту" на полі бою і визнав, що в якийсь момент допомогу буде важче отримати.

Після зустрічі з Бернсом минулого тижня "у Зеленського та його помічників склалося враження, що підтримка Києва з боку адміністрації Байдена залишається сильною, і 45 мільярдів доларів екстреного фінансування для України, ухвалених Конгресом у грудні, вистачить щонайменше до липня або серпня, - зазначають журналісти видання.

Також, за даними джерел, зараз Київ менш упевнений у перспективі ухвалення Конгресом ще одного багатомільярдного пакету додаткової допомоги, як це було минулої весни.

Між тим голова Держдепу США Ентоні Блінкен зазначив, що зупинити війну проти України може тільки РФ, але поки цього не відбулось, Вашингтон буде допомагати Києву.

Лише Росія може закінчити цю війну сьогодні. Поки цього не станеться, ми будемо разом з Україною стільки, скільки буде потрібно, - наголосив Блінкен.

Він наголосив, що цей пакет допомоги забезпечить Україну сотнями додаткових броньованих машин, включаючи бронетранспортери Stryker, бойові машини піхоти Bradley, транспортні засоби із захистом від мін та засідок та багатоцільові колісні транспортні засоби високої мобільності.

Крім того, пакет включає додаткову підтримку протиповітряної оборони України, включаючи більше систем протиповітряної оборони "Авенджер" і ракет "земля-повітря", а також додаткові боєприпаси для NASAMS, які Сполучені Штати надали раніше. У пакунок також входять прилади нічного бачення, боєприпаси до стрілецької зброї та інші речі для підтримки України.

Ми бачимо неймовірну солідарність наших союзників і партнерів, у тому числі на сьогоднішній Контактній групі з питань оборони України, і ми аплодуємо понад 50 країнам, які об’єдналися, щоб зробити значний внесок у підтримку України, - наголосив Блінкен.

У той же час офіси генеральних інспекторів Пентагону США, Державного департаменту та Агентства США з міжнародного розвитку оприлюднили Спільний стратегічний план нагляду на 2023 фінансовий рік щодо допомоги, яка надається Україні.

Конгресмени-республіканці Майкл Маккол і Майк Роджерс - очільники комітетів із закордонних справ та збройних сил - навздогін плану опублікували власну заяву на підтримку посилення нагляду за допомогою США Україні.

Конгрес не може тільки виписувати чеки, ми також повинні забезпечити прозорість і ефективність використання американської допомоги у відповідності до інтересів національної безпеки США. Ми вітаємо щойно оприлюднений Спільний стратегічний план нагляду Генеральних інспекторів. Ми очікуємо почути від них висновки та рекомендації щодо того, як посилити нагляд за цими коштами та як своєчасно поповнити запаси США, - заявили конгресмени- республіканці.

Водночас, обоє закликали США та союзників терміново дати Україні зброю, яка їй необхідна.

Настав час для урядів Байдена та Шольца наслідувати приклад наших британських та східноєвропейських союзників – танки Leopard, ATACMS та інші високоточні боєприпаси великої дальності мають бути схвалені без зволікань, - зазначили республіканці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?